Kırklareli Üniversitesi’nde 'Proje pazarı' organizasyonu

Güncelleme Tarihi:

Kırklareli Üniversitesi’nde Proje pazarı organizasyonu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2017 13:50

Kırklareli Üniversitesi’nde 'Proje pazarı' organizasyonu

Haberin Devamı

Vahit İŞBAŞARAN/KIRKLARELİ,(DHA)-KIRKLARELİ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Başkanlığı tarafından akademisyenler ve öğrencilerde proje kültürü oluşturmak amacıyla “2’nci  Proje Pazarı”  organizasyonu düzenlendi. Etkinlikte akademisyen ve öğrenciler, fikirlerini ve projelerini görücüye çıkardı.

Üniversiteden çıkacak olan sanayiye uygulanabilirliği yüksek projeleri ve buluşları tespit etmek ve Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarının devam etmesi açısından son derece önemli olan “Proje Pazarı” nın açılışını, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür’ün katılımıyla gerçekleşti. Şengörür, "Yeni projelerin ortaya çıkması ve çıktılarının katma değere dönüşmesi Kırklareli, Trakya ve ülkemizin bilim, teknoloji ve inovasyon çerçevesinde bir çekim noktası haline gelmesinde büyük önem taşımaktadır" dedi.

Bu tür faaliyetleri önemsediklerini vurgulayan Şengörür,  Proje Pazarı etkinliğinin ikincisinin düzenlendiğini ifade ederek bu yılki etkinliğe 38 projenin katıldığını belirtti. Her yıl "Proje Pazarı" etkinliğini güçlendirdiklerini dile getiren Şengörür, "Üniversite olarak daha sağlam ve emin adımlarla ilerliyoruz. Arzumuz bütün akademisyen ve öğrencilerimizin bu tür faaliyetlere katılmalarıdır. Önümüzdeki yıl bu projelerimizin artacağına inancım tamdır. Tüm akademisyenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyor, başarılar diliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından kurdeleyi keserek projeleri gezen Şengörür,  proje sahibi akademisyen ve öğrencilerden bilgi aldı.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!