Kırklareli Üniversitesi kariyer merkezi açıldı

Güncelleme Tarihi:

Kırklareli Üniversitesi kariyer merkezi açıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2016 13:12

Kırklareli Üniversitesi kariyer merkezi açıldı

Haberin Devamı

Vahit İŞBAŞARAN/KIRKLARELİ,(DHA)- KIRKLARELİ Üniversitesi kariyer merkezi düzenlenen törenle açıldı.

“Çok Paydaşlı Ortaklık Modeli ile Kariyer Hizmetleri Verilmesi için Teknik Destek Projesi” kapsamında Kırklareli Üniversitesi’nde yapılan Kariyer Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi. Türkiye ve Avrupa Birliği’nin ortak finansörlüğünde, Trakya Kalkınma Ajansı öncülüğünde, Namık Kemal Üniversitesi, Kırklareli Üniversitesi ve Trakya Üniversitesi işbirliğiyle, gençlerin işgücü piyasasına katılımını destekleyerek istihdamın artırılmasına yönelik oluşturulan Trakya Kariyer projesi kapsamında Kırklareli Üniversitesi’nde Kariyer Merkezi Etkinliği düzenlendi. Etkinliğe Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul Ziya Çetintaş, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, kurum müdürleri, akademisyen ve öğrenciler katıldı.

Etkinliğin ilk sunumu Proje Takım Lideri Geoffrey Fieldhouse tarafından yapıldı. Fieldhouse, Kariyer Merkezi hizmetlerinin sunumu ve proje kapsamında oluşturulan web portalının tanıtımını yaptı. Daha sonra etkinlik protokol konuşmalarıyla devam etti. İlk olarak Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin söz aldı. Şahin konuşmasında "Bölge üniversitelerimizde öğrenim gören öğrencilerimizle sanayiciyi bir platformda buluşturan ve bunu üç ilde yapan bir model yok. Üç ilin kalitesini, potansiyelini aynı çatı altında toplayalım ve Trakya'da okuyan öğrenciler Edirne'de de iş bulabilsin, Kırklareli'de de iş bulabilsin, Tekirdağ'da da iş bulabilsin istedik. Ajansımız öncülüğünde Namık Kemal, Kırklareli ve Trakya Üniversitelerimizle işbirliği halinde hayata geçirdiğimiz Trakya Kariyer projesiyle gençlerin iş gücü piyasasına katılımlarını destekleyerek bölgemizde istihdamın artırılmasına katkı sağlamayı hedefledik” dedi.

Konuşmasının devamında projenin yaklaşık 12 milyon TL'lik bir bütçeyle yürütüldüğünü belirten Şahin "Proje kapsamında kariyer merkezlerinin ihtiyacı olan bütün donanımlar, bilgisayarından tutun masalarına kadar gerekli olan tüm ekipmanlar temin edildi. Kariyer merkezlerimiz şu anda hazır vaziyettedir. Bir portal hazırladık, bu portala da hem üniversite öğrencilerimiz hem mezun olan gençlerimiz hem de işverenlerimiz üye olabilecekler. Bu portal bölgesel çapta olacak. Bu projede üniversitelerimizin yanı sıra SGK, İŞKUR, ticaret ve sanayi odalarımız, OSB'lerimizle de işbirliği yaptık" açıklamasında bulundu. Kırklareli Üniversitesi Rektörü Mustafa Aykaç da yaptığı konuşmada projenin üniversiteye ve öğrencilere yapacağı katkıların üzerinde durdu. Açılış konuşmalarının ardından Rektörlük Binası giriş katında yer alan Kariyer Merkezi Bilgisayar Eğitim Laboratuvarı ve diğer bölümlerin açılışı yapıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!