Kırklareli Kışa Hazırlanıyor

Güncelleme Tarihi:

Kırklareli Kışa Hazırlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2015 12:49

KIRKLARELİ İL ÖZEL İDARESİ GENEL SEKRETERİ ZİYA ESER, KIŞ HAZIRLIKLARINI SÜRDÜRDÜKLERİNİ SÖYLEDİ

Kırklareli İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ziya Eser, vatandaşların sağlıklı bir kış geçirebilmeleri adına hazırlıklarını sürdürdüklerini ifade ederek "İl Özel İdaresi personeli, bu kış mevsiminde de aynı sorumluluk ve görev bilinciyle çalışarak vatandaşlarımızın hizmetinde olacaktır" dedi.
Eser, yaklaşan kış mevsimi nedeniyle il genelinde başlattıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Kırklareli’nde yaşayan 340 binden fazla vatandaşın sağlıklı bir kış geçirebilmesi adına, İdare bünyesinde bulunan 8 greyder, 2 tuz atma aparatlı kar küreme aracı, 2 kar makinesi, 6 pikap, 2 loder, 3 dozer, 1 tır, 1 yükleyici ile 100 ton tuz ve 250 ton hazır Road-Mix yama malzemesi ile olumsuz hava koşullarına karşı köy yollarının ulaşıma kapanmaması için tüm ekipmanların ve personelin hazır olarak beklediğini söyledi.
Karla mücadelede deneyimli İl Özel İdaresi personelinin vatandaşların hizmetinde olacağını belirten Eser, "İdare olarak 2016 yılı kış hazırlıkları kapsamında, Kırklareli merkez ilçe köy yollarında kullanılmak üzere 1 adet greyder ve 1 adet pick-up, 1 adet loder hazır bulundurularak ulaşımın sağlıklı ve sürekli olması, Kırklareli Vize, Pınarhisar ilçeleri köy yollarında kullanılmak üzere 2 adet greyder ve 1 adet pick-up hazır bulundurularak ulaşım sağlanacaktır. Kırklareli Babaeski, Lüleburgaz ve Pehlivanköy ilçeleri köy yollarında kullanılmak üzere 1 adet greyder, 1 adet loder ve 1 adet pick-up hazır bulundurularak ulaşım sağlanacaktır. Kırklareli Merkez ve Demirköy İlçeleri köy yollarında kullanılmak üzere 2 adet greyder, 1 adet pick-up hazır bulundurularak ulaşımın sağlıklı ve sürekli olması sağlanacaktır. Mücadelenin devam ettiği süre içerisinde ekiplerin Demirköy şantiyesinde istikameti sağlanacaktır. Kırklareli Merkez ve Kofçaz ilçelerinde kullanılmak üzere 2 adet greyder, 1 adet pick-up hazır bulundurularak ulaşımın sağlıklı ve sürekli olması sağlanacaktır. Kırklareli Mahyadağ Hava Güvenlik Radar yolunda kullanılmak üzere 1 adet kar makinesi ile 1 adet pick-up hazır bulundurularak ulaşım sağlanacaktır. 3 adet dozer, 1 adet tır, 1 adet yükleyici ve 1 adet kar makinesi gerektiğinde istenen ilçe yoluna takviye olarak il merkezinde hazır bulundurulacaktır" ifadelerini kaydetti.
Buzlanan bölgelerdeki yollara tuzlama çalışması yapılmak üzere, 2 adet kamyon, 2 adet tuz atma aparatlı kar küreme aracı ve ekipmanlarının ihtiyaç duyulan bölgelere müdahale edebilmek adına merkezden yönetilecek şekilde hazır tutulacağını dile getiren Eser, 100 ton tuz alındığını ve depolarda hazır bulundurulduğunu, 250 ton hazır Road-Mix yama malzemesi ihalesi yapıldığını, bozulan köy yollarında kullanılacağını belirtti.
Genel Sekreter Eser, ulaşımın aksamasına imkan vermemek için 24 saat çalışma esaslı il merkezinde hazır ekip bulunduracaklarını da kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!