'Kırılma noktası Hamza Hoca'

Güncelleme Tarihi:

Kırılma noktası Hamza Hoca
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2015 16:09

Galatasaray'ın Uruguaylı file bekçisi Fernando Muslera, rakipleri Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın yaptığı transferler sonrası kendi kadrolarına yönelik yapılan eleştirileri doğru bulmadığını söyledi.

Haberin Devamı

Başarılı kaleci, sarı-kırmızılı ekibin Avusturya'nın Velden bölgesinde sürdürdüğü hazırlık kampında konakladığı Falkensteiner Schlosshotel'de medya mensuplarının sorularını yanıtladı.

Takım olarak geride kalan sezon kazandıkları önemli başarılar olduğunu hatırlatan Muslera, şunları söyledi:

"Lige ve Şampiyonlar Ligi'ne iyi başlayamamıştık, sonrasında gelen teknik adam değişikliğiyle toparlanarak önemli başarılar elde ettik. Rakiplerimiz Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın ciddi transferleri olabilir ama bu sadece onlarla da kısıtlanmamalı. Türkiye ligi her geçen sezon daha iyi duruma geliyor. Birkaç sezon önce karşılaştığımız Mersin İdmanyurdu ile geçen sezon oynadığımız Mersin İdmanyurdu aynı değil. Medipol Başakehir bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele ediyor. Kendimize baktığımızda, kadromuzla ilgili eleştiriler var ama ben bunları doğru bulmuyorum. Takımımızın önemli bir iskeleti var. Kimse bizi küçümsemesin. Bu kadro iskeletiyle geçen sezon elde ettiğimiz başarılar bulunuyor. Şampiyonlar Ligi'nde de geçen sezonki gibi olacağını düşünmüyorum. Yeni bir mantalite ve kadro farkı olacaktır. Bu kulvarda geçen sezonki hatalarımızdan dersler aldık. Bu da takımda önemli bir fark yaratacaktır."

Haberin Devamı

Kırılma noktası Hamza Hoca

Fenerbahçe'nin Robin Van Persie ve Luis Nani, Beşiktaş'ın ise Ricardo Quaresma gibi yıldız isimleri kadrosuna kattığının hatırlatması üzerine Muslera, "Rakiplerin yaptığı transferler, önemli isimler. Onlara karşı oynamak da güzel olacaktır. Daha önce Manchester United'a karşı Van Persie ve Nani'ye karşı oynamıştım. Quaresma'ya karşı ise daha önce böyle bir fırsatım olmadı. Türkiye ligi giderek daha kaliteli oluyor. Umarım sadece ligde değil, Avrupa'da önemli işler yapılır" diye konuştu.

'MELO BİZİM İÇİN ÖNEMLİ'

Fernando Muslera, İnter'e transfer olması beklenen Felipe Melo'nun takım için önemli bir isim olduğunu söyledi.

Melo ile 4 sezon geçirdiklerini ve bu süre içinde bir çok başarı elde ettiklerini aktaran Uruguaylı file bekçisi, "Takım iskeletinin önemli oyuncularından bir tanesi. Eğer giderse, bu kendisinin ve kulübün vereceği bir karar olacaktır. Önemli bir oyuncu kaybetmiş oluruz ama diğer yandan kendi bünyemizde de o pozisyonda oynayabilecek, orayı doldurabilecek futbolcular olduğuna inanıyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Melo'nun takımdan ayrılması durumunda, yerine başka bir oyuncunun alınabileceğini anlatan Muslera, "Böyle bir transfer gerçekleşirse, önümüzdeki günlerde aramıza başka bir arkadaş da katılabilir. Melo'nun ayrılışı kısa vadede önemli bir kayıp olarak görünebilir ama uzun vadede yerine oynayacak başka bir oyuncu olacaktır" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Kırılma noktası Hamza Hoca


'GEÇEN SEZONUN KIRILMA ANI HOCA DEĞİŞİKLİĞİYDİ'

Fernando Muslera, Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası şampiyonluklarının kazanıldığı geride kalan sezonun kırılma noktası olarak, teknik direktör Cesare Prandelli'nin yerine Hamza Hamzaoğlu'nun getirilmesi olduğunu kaydetti.

"Bence geçen sezonun kırılma anı, kesinlikle hoca değişikliğiydi" diyen Muslera, "İyi bir başlangıç yapamamıştık ve teknik direktör değişikliğiyle
her şey 180 derece olarak pozitife döndü. Hamza Hamzaoğlu, Türkiye'yi, oyuncuları, şartları, basını, taraftarı ve camiayı çok iyi tanıyan biri" diye konuştu.

Sezon içinde ümitsizliğe kapıldıkları anlar olup olmadığı yönündeki soru üzerine başarılı file bekçisi, "Böyle bir duygu yaşadığımız belirgin bir an
söyleyemem. Zaman zaman sıkıntılar olabiliyor ancak kafamızda her maça en iyi
şekilde hazırlanıp, şampiyon olmak vardı. İniş çıkışlar olmasına karşın, inancımızı kaybettiğimizi söyleyemem" yanıtını verdi.

Haberin Devamı

'YERLİ HOCA DAHA İYİ'

Galatasaray'da geçirdiği 4 sezonda 3 lig şampiyonluğu yaşadıkları ve elde edilen başarılarda Türk teknik adamların çok büyük etkisi olduğunun aktarılması üzerine Muslera, yerli teknik adamlarla çalışmanın daha iyi olduğunu dile getirdi.
Yerli teknik adamlarla çalışmanın avantajlarına değinen Uruguaylı kaleci, bunun sadece Türkiye için değil, İtalya veya İspanya için de geçerli olduğunu vurguladı.

'BANA GELEN TEKLİF YOK'

Fernando Muslera, transferde kendisine gelen resmi bir teklifin bulunmadığını kaydetti.
Basında kendisiyle ilgili haberlerin çıktığını hatırlatan sarı-kırmızılı oyuncu, "Şu ana kadar ban ulaşmış resmi bir teklif yok. Sadece basında çıkan haberler var. İsmi geçen takımların bir çoğu da zaten kalecilerini buldular. Galatasaray'dan ayrılmak gibi bir düşüncem yoktu. Hiçbir yetkili
ağızdan da satılmak istendiğim söylenmedi. Kafam çok rahat" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!