Kırık Tırnak Nasıl Onarılır?

Güncelleme Tarihi:

Kırık Tırnak Nasıl Onarılır
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2016 11:24

Kadınların, kozmetik ve güzellik konusunda en çok dikkat ettikleri durumlardan biride, el ve tırnak bakımıdır. Kırık tırnak ise bir kadının gün içinde hayatını karartabilir. Kırık tırnağı onarmak için şahane bir önerimiz var!

Haberin Devamı

El ve tırnak bakımı, kadını estetik ve zarif gösteren imgelerden biridir. Bunun bilincinde olan kadınlar da bakımlarına oldukça önem verirler. Tırnağı kırılan bir kadın acısına mı yansın, yoksa el zarifliğinin bozulmasına mı yansın?

Aslında gayet kolay olan bu onarım işlemi için ihtiyacınız olan şeyler, evinizde bulunan materyaller. Kırılan tırnağınızı tamamen onarmasa da tırnağınız uzayana kadar sizi rahatlatabilir. Aseton, törpü, parlatıcı oje ya da top coat, makas, cımbız ve sallama çay poşeti ile tırnağınızı eski görünümüne kavuşturabilirsiniz.

Kırık Tırnak Nasıl Onarılır

Sallama çay poşeti, ince ve tela yapısıyla tırnağınıza uyguladığınız zaman, göze batan ve kalın bir görünüm oluşturmayacaktır. Çay poşetini ister tırnak şeklinde kesin, ister tırnağın kırılan kısmını örtecek şekilde kesin, bu size kalmış.

Haberin Devamı

Öncelikle tırnağınızın temiz ve kuru olması gerekiyor. Bu yüzden aseton yardımıyla tırnağınızı temizleyin. Ellerinizi yıkayıp, kurulayın. Sonrasında tırnağınıza tutkal görevi görmesi için parlatıcı sürün. Ancak kırılmış bölgeye biraz daha fazla sürebilirsiniz. Öncesinde hazırlamış olduğunuz çay poşetini, tırnağınız üzerine koyun ve cımbızın ucu ile yerleştirin ve bastırın. Yapışmasını sağlayın.

Koyduğunuz poşetin iyice yerleştiğinden ve alttaki parlatıcının kuruduğundan emin olduktan sonra, üstüne bir kat daha parlatıcı sürmenizde fayda var. Şimdi yapmanız gereken tek şey istediğiniz renk ojeyi tırnağınıza sürmek. Artık tırnaklarınız enfes gözüküyor!

BAKMADAN GEÇME!