Kırıkkale'de yaz spor okulları start aldı

Güncelleme Tarihi:

Kırıkkalede yaz spor okulları start aldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2017 14:08

Kırıkkale'de yaz spor okulları start aldı

Haberin Devamı

Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, (DHA)- KIRIKKALE Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenen yaz spor okulları start aldı. 29 Haziran-29 Ağustos arasında 2 ay süreyle devam edecek olan yaz spor okullarına kayıtlar halen devam ederken, başvuruda bulunan 4 bin 850 öğrenci arasında en çok ilgiyi yüzme, basketbol ve futbol gördü. 
Çocuk ve gençlere spor bilinci, takım ruhu aşılamak, sağlıklı nesiller yetişmesinde özgüven içerisinde kişisel gelişimine katkıda bulunmak amacıyla 5-18 yaş aralığındaki çocuklara 30 branşta 40 antrenör spor eğitimi verilecek. Yaz spor okuluna katılanların resmi geçit halinde salona geldikleri açılışa Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Harun Ulusay, İl Genel Meclisi Başkanı Murat Çaykara, Gençlik Hizmetleri  Spor Müdürü Rifat Ünlü, il müdürleri ile öğrencilerin aileleri katıldı. 
Gençlik Hizmetleri Ve Spor İl Müdürü Rifat Ünlü törende yaptığı konuşmada, "Çocuk ve gençlerimizi spora yönlendirmek, spor kulüplerine  sporcu kaynağı oluşturmak ve toplumda spor kulüplerine katkı sağlamak amacıyla uygulanan il spor merkezleri yaz spor okullarına 30 branşta 40 antrenör, 4 bin 850 öğrencinin katılımı ile start vermenin gururu içindeyiz. Yaz spor okulları sayesinde gençlerimizin yetenekleri tespit edilerek eğitim-öğretim döneminde de devamı sağlanacaktır Öğrencilerimiz kendisini boşta hissetmeyecek, enerjilerini sporla değerlendireceklerdir" dedi.
Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz ise öğrencilerin görecekleri eğitimle kendilerini geleceğe hazırlayacaklarını belirterek, "Bu arada uluslararası müsabakalarda milli formayı giyebilir miyim diyerek daha çok çalışacaklar. Böylece hem kendileri için, hem de ülkemiz için çaba gösterecekler. Kırıkkale'de yaklaşık 5 bin öğrencimizin kurslara katılması ile içinizden geleceğin sporcularının çıkacağından endişem yok. Bunu gözlerinizden okuyorum. Sporun her branşında verilecek kurslarda çalışma disiplininin uygulanması ile başarı yakalanacaktır. Herkese başarılar diliyorum" dedi.
Açılış programı, yapılan konuşmalardan sonra karate, güreş, cimnastik, judo ve halk oyunları ekiplerinin gösterileri ile devam etti.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!