Kırıkkale'de servis araçlarında 5 TL indirim

Güncelleme Tarihi:

Kırıkkalede servis araçlarında 5 TL indirim
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2017 11:04

Kırıkkale'de servis araçlarında 5 TL indirim

Haberin Devamı

Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, (DHA)- KIRIKKALE Servis Araçları ve Nakliyeciler Esnaf Odası Başkanı Behsat Yerlikaya,170 lira olarak belirlenen servis ücretini oda olarak 165 liradan uygulayacaklarını açıkladı.
Behsat Yerlikaya, 2017-2018 eğitim-öğretim yılı servis ücretlerinin netleştiğini açıkladı. Servis ücretlerinin komisyondan 170 TL olarak çıktığına dikkat çeken Başkan Yerlikaya, kendilerinin bunu odaya kayıtlı 350 servis aracında 165 TL olarak uygulayacaklarını söyledi. Korsan servislere karşı velileri uyaran Yerlikaya, “Odamıza kayıtlı 350 yardımcı personeli bulunan servis mevcut. Veliler daha uygun fiyat olsun ya da şu kişi nasılsa tanıdık diye düşünerek rastgele bir servis aracı ile anlaşmamalı. Veliler ilgili meslek odasına kayıtlı olmayan servis araçlarını tercih etmemeli, çocuklarını kayıtlı servis şoförlerine emanet etmeli" dedi.
Yerlikaya, servis aracı şoförlerinin ulusal meslek standardının 2013'te hazırlanıp Resmi Gazete'de yayımlandığını anımsatarak, "Söz konusu ulusal meslek standardıyla mesleğin tanımı yapıldı. Buna göre, öğrenciler servis araçlarına rehber personel eşliğinde bindirilerek yaş gruplarına ve fiziksel özelliklerine göre oturtulacak, her öğrencinin emniyet kemerini takması sağlanacak. Servis aracı şoförü trafikte kurallara uygun bir şekilde güvenli bir sürüş gerçekleştirecek" dedi.
Behzat Yerlikaya, öğrencilerin rehber personel yardımıyla araçtan indirileceğini, unutulan malzeme olup olmadığını kontrol edeceğini kaydetti. Yerlikaya, "Öğrenciler servis aracına alınırken mevcut listeye göre öğrenci sayısının tam olup olmadığı kontrol edilecek. Servis aracı şoförleri, ilgili meslek kuruluşları tarafından verilecek eğitimleri de takip etmekten sorumlular. İlgili kurumlar okul servis araçlarına ilişkin yapacakları düzenlemelerde, servis aracı şoförü ulusal meslek standardını göz önüne almaları gerekiyor" dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!