Kırıkkale'de öğrencilere, 'Trafikte bilinçli çocuk' eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Kırıkkalede öğrencilere, Trafikte bilinçli çocuk eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2017 17:01

Kırıkkale'de öğrencilere, 'Trafikte bilinçli çocuk' eğitimi

Haberin Devamı

Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, (DHA)-KIRIKKALE Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü öğrencileri, Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi kapsamında ‘Trafikte bilinçli çocuk’ projesini kentteki öğrencilere trafik eğitimi ve uygulamalı olarak aktarıyor.
Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü öğrencilerinden Zehra Çakır ve sınıf arkadaşlarının hazırladığı ‘Trafikte Bilinçli Çocuk’ projesi kapsamında, Nuran Refik Altaş Anaokulu ve Ortaokulu’nda trafik polisleri tarafından öğrencilere trafik kuralları anlatılarak, okul bahçesinde akülü araçlarla uygulamalı eğitim verdi.
“TOPLUMSAL FARKINDALIK TEMEL AMACIMIZ”
Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği bölümü öğrencilerinden Zehra Çakır proje hakkında yaptığı açıklamada, ‘’Projenin çıkış noktası son zamanlarda okul servislerinde yaşanan çocuk ölümleri ve trafikte çocukların yaralanmaları oldu. Gündem bu denli çocuk ölümleriyle doluyken bu alanda yapılacak bir eğitimle öğrencilerimizi bilinçlendirmeyi kendimize bir görev bildik. Öğretmen adayları olarak öğrencilere yönelik gerçekleştirdiğimiz bu çalışmanın toplumsal farkındalığa dönüşmesi temel amacımızdır. Öğrenciliğimizin bitiminde de bu projenin devamını sürdüreceğiz” dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!