Kırıkkale'de 'Madde Bağımlılığı ile Mücadele' toplantısı

Güncelleme Tarihi:

Kırıkkalede Madde Bağımlılığı ile Mücadele toplantısı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2017 09:52

Kırıkkale'de 'Madde Bağımlılığı ile Mücadele' toplantısı

Haberin Devamı

Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, (DHA)- KIRIKKALE Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Madde Bağımlılığı ile Mücadele Aile Eğitimi' programı gerçekleştirildi. Carmine Otel'de düzenlenen etkinliğe Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selami Arslan, Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü Denetimli Serbestlik Daire Başkanı Esat Işık, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Cumhuriyet Başsavcısı Kasım Tüten, il müdürleri, sivil toplum ögütlerinin başkanları, kalabalık bir davetli ile Letonya, Avustralya ve Macaristan gibi ülkelerden proje ortağı gelen ziyaretçiler katıldı
Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, uyuşturucunun ciddi bir problem olduğunu ve bu soruna çözmek için herkesin elinden geleni yapması gerektiğini söyledi. Emniyet Müdürlüğüne gelen şikayetlerin azaldığını belirten Vali Haktankaçmaz, bu konuda önemli çalışmalar yapıldığını ve her kurumun uyuşturucuyla mücadele ettiğini bildirdi. Haktankaçmaz, "Geçen yıldan bu yana uyuşturucu madde konusunda önemli çalışmalar yapıldı. Şikayet hatlarına gelen, şikayetler azalmış. Yapılan operasyonlar nedeniyle büyük çapta düşüş oldu. Kişileri uyuşturucuya bulaşmadan koruma altına almak önemlidir. Komisyon kurulup, her ay çalışmalar değerlendiriliyor. Belediye çalışmaları ile birlikte köhne binalar yıkıldı. Uyuşturuculara mekan kalmadı diyebiliriz. Amatem yoktu, bir iki ay içinde faaliyete geçecek" dedi.
Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcısı Kasım Tüten de çağımızın belası olan uyuşturucunun Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale'de sıkıntılı olduğunu ifade etti. Kolluk birimlerinin önemli operasyonlar yaparak adli ve idari anlamda çalıştığını belirten Tüten, adli ve idari önlemler ile uyuşturucu sorununun çözülemeyeceğini belirtti. 
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!