Kırıkkale'de 10 bin fidan toprakla buluştu

Güncelleme Tarihi:

Kırıkkalede 10 bin fidan toprakla buluştu
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2016 12:27

Kırıkkale'de 10 bin fidan toprakla buluştu

Haberin Devamı

Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, (DHA)- DÜNYA Ormancılık Günü ve Orman Haftası nedeniyle Karaahmetli Tabiat Parkında 10 Bin fidan dikim töreni gerçekleştirildi.
Karaahmetli Tabiat Parkında düzenlenen ağaç dikim törenine; Vali Ali Kolat eşi İlksen Kolat Vali Yardımcısı Abdullah Aslaner, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı, Bahşılı Kaymakamı Harun Ersin Polat, İl Jandarma Komutanı Albay İsa Çakmak, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, Bahşılı Belediye Başkanı İbrahim Uyar, Ankara Orman Bölge Müdürü Mustafa Özkaya, Doğa Koruma ve Milli Parklar 9. Bölge Müdürü Erdem Karaağaç, davetliler ve öğrenciler katıldı.
Doğa Koruma ve Milli Parklar 9. Bölge Müdürü Erdem Karaağaç, Karaahmetli Tabiat Parkına bu yıl itibariyle 10 bin adet fidan dikileceğini ifade etti. Ankara Orman Bölge Müdürü Mustafa Özkaya ise Kırıkkale de ormanlık alanların yüzde 9'dan yüzde 16'ya çıktığını, kurumlar arasında uyumlu çalıştıklarını, Maliyeye ait arazileri ağaçlandırdıklarını diğer araziler içinde de çalıştıklarını belirtti.
Kırıkkale Valisi Ali Kolat yaptığı konuşmada, "Bu güzel ortamda birlikte olmaktan son derece mutluluk duydum. Böyle güzel ortam ve temiz hava herkese nasip olmaz. Öğrencilerimizin buraya gelip bu güzelliği görmesi lazım. Ama Milli Parklar Şube Müdürlüğümüzde burada çocuklara yönelik neler yapılabiliyorsa onları da yerine getirmemiz gerekir. Burası arsa olarak İl Özel İdaresine tahsisliydi. Daha sonra tabiat parkı fikri gelişince burası Orman Genel Müdürlüğüne verildi. Buraya iki milyona yakın masraf edildi. 10 bine yakın da fidan dikilecek. Burasının etkinlik ve cazibe anlamında neler yapılabilir onlar üzerinde de durulacak. Bizlerinde Valilik olarak bu projeye önemli katkıları oldu. Ayrıca yollarının bu noktaya gelmesinde ciddi çalışmalar yapıldı" dedi.
Daha sonra Vali Ali Kolat ve eşi İlksen Kolat ile protokol üyeleri çocuklarla birlikte fidan diktiler.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!