Kırıkkale Üniversitesi'nde Türkçe, Farsça ve Arapça günü

Güncelleme Tarihi:

Kırıkkale Üniversitesinde Türkçe, Farsça ve Arapça günü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2017 11:49

Kırıkkale Üniversitesi'nde Türkçe, Farsça ve Arapça günü

Haberin Devamı

Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, (DHA)- KIRIKKALE Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Yahya Kemal Salonunda Üniversite Bilim ve Sanat Topluluğu ile Türk Dili ve Edebiyatı Topluluğu tarafından 'Türkçe Günü', 'Farsça Günü' ve 'Arapça Günü' düzenlendi.
Türk, Arap, Fars edebiyat ve kültürünün en seçkin örneklerinin yer verildiği programa akademik ve idari personel, öğrenciler katıldı. Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm öğrencileri ile Doğu Dilleri ve Edebiyatları Bölüm öğrencilerinin gerçekleştirdiği faaliyette Azerbeycan, Türkmenistan, Kazakistan, Bosna Hersek, Filistin, İran, Afganistan, Irak, Suriye, Yemen, Moritanya, Sudan, Somali gibi ülkelerden Üniversite'de öğrenim gören öğrenciler de sahne aldı. 
Programlarda Türkçe, Arapça ve Farsça dillerinde şiir, şarkı ve türküler okundu. Seslendirilen eserlere izleyicilerin zaman zaman eşlik ettiği etkinlikler sıcak bir ortamda gerçekleştirildi. Programların sonunda görev alan öğrencilere Üniversitemiz Dış İlişkiler ve AB Koordinasyon Birimi'nin hediyeleri dağıtıldı.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!