Kırıkkale Üniversitesi'nde, atık su arıtma tesisi hizmete girdi

Güncelleme Tarihi:

Kırıkkale Üniversitesinde, atık su arıtma tesisi hizmete girdi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2017 14:29

Kırıkkale Üniversitesi'nde, atık su arıtma tesisi hizmete girdi

Haberin Devamı

Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, (DHA)- KIRIKKALE Üniversitesi'nde, 2016 yılında yapımına başlanan Atık Su Arıtma Tesisi, tamamlanarak hizmete girdi.
Rektör Prof. Dr. Ekrem Yıldız, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Osman Çağlayan ve Prof. Dr. Hakan Kocamış, Genel Sekreter İsmail Altan Akgün, 3 yılda bitirilmesi planlanmasına rağmen 1 yıl erken tamamlanan tesiste inceleme yaparak Yapı İşleri ve Teknik Dairesi Başkanı Ertuğrul Ateş’ten bilgi aldı. Ateş, üniversitede öğrenci sayısının her yıl arttığına dikkat çekerek şöyle konuştu:
"Üniversite yönetimimizin desteği ile mensup olduğumuz bu büyük aileye katkı sağlamak ve ihtiyaçlarına cevap vermek adına yeşil alan, peyzaj, yol, bina ve altyapı çalışmaları yapmaktayız. Atık Su Arıtma Tesisimiz de bu amaçla yapılan, atık suların geri dönüşüme kazandırıldığı, çevreye ve doğaya katkı sağlayan bir projemizdir. 40 bin 473 metrekare alan üzerine inşa edilen tesis  6 bin 716 metreküp debi kapasiteli olup Uzun Havalandırmalı Aktif Çamur Sistemine göre projelendirilmiştir. Tesis, azot ve fosfor giderimli uzun havalandırmalı aktif çamur sisteminden oluşuyor. Kampüs alanındaki bütün evsel nitelikli atık sular, atık su toplama hattı aracılığıyla tesisimizde toplanmakta ve arıtımı yapılmaktadır."
Ateş, tesiste, kaba ızgara, ince ızgara, havalandırmalı kum tutucular, anaerobik havuzlar, kimya binası, havalandırma havuzları, çökeltme havuzları, çamur susuzlaştırma üniteleri, geri devir terfi merkezi, blower binası, debi dağıtma ve toplama yapıları, dezenfeksiyon ünitesi, trafo- jeneratör binası, geçici çamur depolama alanı, idare binası, tesis giriş binası ve by-pass kanalı ünitelerinin yer aldığını belirtti.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!