Kırıkkale Silah İhtisas OSB kurulma çalışmaları

Güncelleme Tarihi:

Kırıkkale Silah İhtisas OSB kurulma çalışmaları
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2014 16:48

- Vali Kolat: "(Kentte kurulacak Silah İhtisas OSB'ye ilişkin) Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 13 Kasım tarihinde altyapı projelerinin yapımını ihale edecek. İhale, proje bedeli 16 milyon 604 bin 600 lira"

Haberin Devamı

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale Valisi Ali Kolat, kentte kurulacak Silah İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB) ilişkin "Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 13 Kasım tarihinde altyapı projelerinin yapımını ihale edecek. İhale, proje bedeli 16 milyon 604 bin 600 lira" dedi.

Kolat, Valilikte düzenlediği basın toplantısında, kentte kurulması planlanan Silah İhtisas OSB ile ilgili gelişmeler hakkında bilgi verdi.

Son olarak altyapı proje çalışmalarının tamamlandığını dile getiren Kolat, "Altyapı projeleri Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca da onaylandı. Daha sonra keşif özetleri de çıkartıldı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 13 Kasım tarihinde altyapı projelerinin yapımını ihale edecek. İhale, proje bedeli 16 milyon 604 bin 600 lira. Altyapı çalışmaları 31 Ekim 2016 olarak planlanmıştı ama daha da erken bitirilmesi yönünde ihaleyi alacak firmayla da görüşeceğiz" diye konuştu.

Haberin Devamı

Kolat, Silah İhtisas OSB'nin tanıtımıyla ilgili bir komisyon oluşturduklarını söyledi.

İstanbul'da Mayıs ayında düzenlenecek IDEF 2015 12'nci Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı'nda da Silah İhtisas OSB'yi tanıtacaklarını bildiren Kolat, "Tanıtım konusunda Ahiler Kalkınma Ajansı’nın 50 bin liraya kadar desteğini alacağız. Destek vermeyi bize taahhüt ettiler. Burada tanıtım yapacağız. Müracaat edeceklere, ne tür avantajlar sağlanacağını da bu tanıtımda anlatacağız" ifadesini kullandı.

- "25 bine yakın MKEK emeklisi var"

Kolat, Makine Kimya Endüstrisi Kurumu’nun (MKEK) Kırıkkale'de olmasının Silah İhtisas OSB'nin en büyük özelliği olduğunu vurgulayarak, MKEK’in birçok hizmetlerini alt yüklenicilere yani dışarıya yaptırdığını ifade etti.

Kentte yaklaşık 25 bine yakın MKEK emeklisinin bulunduğunu anlatan Kolat, "Bu potansiyelin de değerlendirilmesinden yanayız. Kırıkkale deyince MKEK, MKEK deyince de Kırıkkale akla geliyor. Bu açıdan da güzel bir çalışma olacağını ümit ediyoruz" dedi.

Kolat, Silah İhtisas OSB'de 64 parselin bulunduğunu, bunun 48’inin 3 ile 5 dönüm arasında, 16 parselin ise 5 ile 7 dönüm arasında planlandığını belirtti.

Haberin Devamı

Altyapı çalışmaları belirginleşip parsel kısımları ortaya çıktığında, tahsis işlemlerine de başlamayı düşündüklerini vurgulayan Kolat, şimdiden müracaatlar alıp beklettiklerini, daha sonra da bunların bir komisyon tarafından değerlendirileceğini kaydetti.

Kırıkkale'nin yatırım açısından da son derece önemli bir bölgede yer aldığını dile getiren Kolat, "Teşvik açısından 4. bölgede olması yatırımcılar açısından önemli. Yakınımızda Ankara 1. bölgede. Biz 4. bölgeyiz. Eğer siz Silah İhtisas OSB’ye yatırım yaparsanız 5. bölge teşvikinden yararlanacaksınız. Böyle de bir avantajı var" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!