Kırıkkale Lisesi öğrencileri barınakta hayvanları ziyaret etti

Güncelleme Tarihi:

Kırıkkale Lisesi öğrencileri barınakta hayvanları ziyaret etti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2017 19:15

Kırıkkale Lisesi öğrencileri barınakta hayvanları ziyaret etti

Haberin Devamı

Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, (DHA)- KIRIKKALE Lisesi öğrencileri rehber öğretmenleri Efraim Soyak ve Durmuş Ali Kocabaş’la birlikte Kırıkkale Belediyesi Geçici Hayvan Barınağını ziyaret etti. Öğrenciler gün boyu hayvan dostlarıyla beraber oldu.
Kırıkkale Belediyesi Geçici Hayvan Barınağı Veteriner Hekimi Yunus Emre Özdemir, hayvan barınağını ziyarete gelen öğrencilere bilgi verdi. Özdemir, “Geçici hayvan barınağımızda şu an için 250 hayvan kalmakta olup, barınağın kapasitesi 500’dür. Burada her hayvanın bir kulübesi olup, bu sayede hayvanların birbirlerine zarar vermesi önlendiği gibi  bakımları da daha kaliteli yapılmaktadır. Gerek fiziki şartlar, gerekse eğitilmiş personel olarak barınağımız  ülkemizin önde gelen barınakları arasındadır” dedi.
Geçici hayvan barınaklarının belediyelerin sokak hayvanlarının rehabilite edilebilmesi için kurmuş oldukları yer olduğunu anlatan Özdemir, “18 yaşını dolduran herkes, haftanın 7 günü barınağa gelerek, hayvan sahiplenip, onlara sıcak bir yuva verebilirler. Onların yeri bizlerin yanı” dedi.
Daha sonra öğrenciler yanlarında getirdiği yemekleri barınaktaki hayvanlarla paylaştı.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!