Kırıkkale de Ahilik etkinliği

Güncelleme Tarihi:

Kırıkkale de Ahilik etkinliği
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2017 11:11

Kırıkkale de Ahilik etkinliği

Haberin Devamı

Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, (DHA)- KIRIKKALE'de Ahilik Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı. Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, KESOB Başkanı Süleyman Köstekli, il müdürleri ve beraberindeki heyet, mehter eşliğinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü önüne kadar yürüdü.   Vali Haktankaçmaz Ahililik kültürün bir yaşam biçimi olduğunu söyledi. 
Vali Haktankaçmaz düzenlenen programda yaptığı konuşmada, ahilik kültürünün aslında bir yaşam biçimi olduğunu ifade ederek  "Ahi Evran ömrünün son 15 yılını geçirdiği Kırşehir'de ve Anadolu coğrafyasında böyle bir dayanışma kültürü ve yaşam biçimini hayata geçiriyor. Bu kültürün ilk tohumlarını atıyor. Ahilik nasihatlarına bakıldığı zaman 'ihtiyacın olduğu halde ihtiyacı olanla paylaşmak' düsturunu görürsünüz. O günlerde filizlenen bu teşkilat günümüze kadar gelmektedir. Tüm esnafımızın Ahilik Haftasını kutluyorum" dedi.
Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ise Ahiliğin önemli bir konumu bulunduğunu, Kırşehir'in ahiliğin merkezi ve ama tüm Anadolu da ahiliğin olduğunu, güzel ahlaklı sanayi ve esnaflarımız güzel ahlakları ile ön plana çıktıklarını söyledi. Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Köstekli de ahilikle topluma ahlaklı insan yetiştirme çalışmalarının, 800 yıldır devam ettiğini, ahiliğin bundan sonra da yaşayacağını dile getirdi. Konuşmalar sonunda Kırıkkale Üniversitesinden Yrd. Doç. Dr. Gülten Bulduker de ahilik ile ilgili katılımcılara bilgiler verdi. Ustalar grubu ise konser verdi
Etkinlikler kapsamında MKE Açıkhava  düğün salonunda düzenlenen tören de Ankara Elmadağ Seymen ekibinin gösterileri ile birlikte Vali Haktankaçmaz, Belediye Başkanı Saygılı Üniversite Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Kocamış, Oda Başkanı Süleyman Köstekli, Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Ahmet Varlı, Esnaf Kefalet Başkanı Osman Cebeci, Ticaret İl Müdürü Seyfettin Çetiner, İl Genel Meclisi Başkanı Murat Çaykara, Bilim Sanayi Müdürü Okan Şahin, İş-Kur Müdürü Ayhan Ay, Kırıkkale'liler Vakfı Başkanı Aytekin Araç ve Vatan için can verenler derneği Başkanı Mümtaz Torunlu'ya  şed kuşatıldı. Haktankaçmaz, "Yılın Ahisi" seçilen Emir Ali Elitoka'a hediye verdi.  Katılımcılara 'ahilik pilavı' ikram edildi.
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!