Kırık kollu plaklar

Güncelleme Tarihi:

Kırık kollu plaklar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2016 12:03

Hürriyet’in ‘Şiddete Karşı Tek Ses’ kampanyası için ‘Kadınlar Vardır’ şarkısı plak olarak basıldı. Kapağında şiddet nedeniyle hastanelere başvuran kadınların kırık uzuvlarının röntgenleri var.

Haberin Devamı

Hürriyet’in ‘Aile İçi Şiddete Son’ kampanyası/projesi, çok sayıda şiddet görmüş/mağdur edilmiş kadına yıllardır kucak açıyor. Bu proje kapsamında el verilmiş, destek görmüş binlerce kadın oldu bugüne kadar. Hem meseleye dikkatleri çekmek hem de projeye maddi destek sağlamak üzere, çok güzel işler de yapılıyor. 2008’de yayımlanan ve ülkenin önde gelen kadın sanatçılarının, tamamen karşılıksız bir şekilde yer aldıkları ‘Güldünya Şarkıları’ albümü ve konseri de bu güzel işlerden biriydi.

O albümü açan şarkı, şimdi HDP milletvekili olarak Meclis’te yer alan Filiz Kerestecioğlu’nun ‘Kadınlar Vardır’ adlı marşıydı. O güne kadar sadece kadın hareketinin günlük pratiğinde sokaklarda, caddelerde, meydanlarda, alanlarda haykırılmış bu marş, ‘Güldünya Şarkıları’yla birlikte daha da geniş yığınlara ulaşmıştı.

Haberin Devamı


Aylin Aslım, Aynur, Nazan Öncel, Nilüfer, Rojin, Sezen Aksu ve Zuhal Olcay gibi memleketin en ayrıksı, en önde gelen kadın sanatçılarının can verdiği ve Mustafa Ceceli’nin mükemmel bir biçimde düzenlediği ‘Kadınlar Vardır’, Hürriyet’in bu sefer ‘Şiddete Karşı Tek Ses’ olarak adlandırdığı kampanyası için yeniden plak olarak basıldı. Hem de nasıl kıymetli ve anlamlı bir plak. Gördükleri şiddet nedeniyle hastanelere başvurmuş kadınların kırık uzuvlarının röntgen filmlerinden dönüştürülen bir malzeme üzerine basılan bu şarkı, bir yandan kampanyanın varlık nedenini, daha ilk elden şiddetli bir tokat gibi çarpıyor hepimizin yüzüne.

HAVA KURŞUN GİBİ AĞIR
Dreamer, Heavy Sky, Onair / 5 üzerinden 4 yıldız 

Kırık kollu plaklar

 

‘Unbreakable’ adlı ilk şarkılarını bir-iki yıl yapmıştı Heavy Sky. Ankaralı bu grup, epey bir zamandır dikkatleri çekmekteydi; ilk şarkılarını çıkarmalarından bile önce, çok sayıda hayrana sahiplerdi. Albümleri ‘Dreamer’ tamamıyla İngilizce ve bu yapmaya çalıştıkları Bon Jovi’ye yer yer dokunan, yer yer de teğet geçen sert sound’a çok yakışıyor. Memleket çapında ses getirecekleri kesin. Hatta bir ihtimal yurt dışında da. Sert müziğin bizde epeydir yaygın bir alıcısı yok. Yurtdışı öyle değil; bu nedenle bu mümkün.

 

 

BAKMADAN GEÇME!