Kirazlı’da ‘Hıdırellez’ coşkusu

Güncelleme Tarihi:

Kirazlı’da ‘Hıdırellez’ coşkusu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2018 13:44

Kirazlı’da ‘Hıdırellez’ coşkusu

Haberin Devamı

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, (DHA)- YALOVA’nın merkeze bağlı köylerinden Kirazlı’da hıdırellez kutlaması yapıldı.

Her yıl 6 Mayıs’ta geleneksel bayram olarak kutlanan ‘Hıdırellez’ için Yalova’nın en köklü köylerinden biri olan Kirazlı Köyü’nde de etkinlikler düzenlendi. Yalova’nın en eski köylerinden olan ve kuruluşu Selçuklulara kadar dayanan merkez köylerinden Kirazlı Köyü’nde köy muhtarlığı tarafından ‘Hıdırellez’ etkinlikleri düzenlendi.

Eski gelenek ve görenekleri yaşattıklarını söyleyen Köy Muhtarı Mustafa Temel, vatandaşlara etli pilav dağıttıklarını belirtti. Muhtar Mustafa Temel, “800 nüfuslu köyümüzün geçmişi Selçuklulara kadar dayanıyor. 1175-1170’lerden kalma mezarlığımızda mezar taşlarımızın kalıntıları var. Yalova’nın en eski köylerindeniz. Bu nedenle eski geleneklerimiz ve göreneklerimizi yaşatmak adına hıdırellez nedeniyle etkinlikler düzenledik. Anadolu’muzda tabiatın canlanması ve toprağın bereketlenmesini simgeleyen hıdrellez nedeniyle birçok etkinlik düzenledik” dedi.

Gündüz yapılan etli pilav dağıtımının ardından akşam saatlerinde ise Kirazlı Köyü Sosyal Tesisleri’nde eğlence programı tertiplendi. Neva Fasıl ve sanatçı Yonca Şahin’in muhteşem repertuarı ile eğlenen vatandaşlar unutulmaz bir gece yaşadı. Kirazlı Köyü’ne geçtiğimiz yıl sosyal tesis kazandırmanın mutluluğunu da yaşadıklarını söyleyen Muhtar Temel, sosyal tesisin birçok etkinliğe ev sahipliği yaptığını dile getirdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!