Kiraz Çayı modern bir görünüme kavuşuyor

Güncelleme Tarihi:

Kiraz Çayı modern bir görünüme kavuşuyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2018 11:55

Kiraz Çayı modern bir görünüme kavuşuyor

Haberin Devamı

İZMİR'in Kiraz ilçesinde, ilçeyle aynı adı taşıyan Kiraz Çayı'nın çehresini değiştirmek ve taşkın tehlikesinin önüne geçmek için ıslah çalışması başlatıldı.

Son 15 yılda hayata geçirdiği taşkın koruma projeleriyle 4 milyon 500 bin dekar araziyi taşkın ve sel riskinden kurtaran DSİ Genel Müdürlüğü, benzer bir çalışmayı Kiraz'da başlattı. Proje kapsamında ilçe merkezinden geçen Kiraz Çayı'nda yatak tanzimi, şev düzenlemesi ve dere yatağı temizliği yapılması için çalışmalara başlandı. Taş tahkimatı ile ilgili görüşmelerin ise sürdüğü bildirildi. Kiraz Çayı yatağındaki 6.5 kilometre hat üzerinde yürütülen çalışmalar kapsamında, bölgedeki taşkın ve su baskını riski asgari düzeye indirilmesinin hedeflendiği belirtildi. Hisar Mahallesi'nden başlayacak proje, Kiraz Çayı'nın geçtiği ilçe merkezi ile Şemsiler, Arkacılar, Yağlar mahalleleri güzergahı üzerinde aralıklarla sürecek. 6.5 kilometrelik hatta sağlı sollu 13 kilometrelik alan yeniden düzenlenecek. 4 kepçe, 2 dozer, 1 grayder, 1 silindir ve 3 kamyonun çalıştığı proje kapsamında 2 milyon 500 bin metreküp kazı, 2 milyon metreküp taşıma ve 85 bin metreküp yükleme yapılacak. Çalışmaların taş tahkimatı hariç 2018 yılı sonuna kadar tamamlanması planlandığı kaydedildi.

ISLAH PROJELERİNDE '3 E PRENSİBİ' UYGULANIYOR

Taşkın koruma projelerini hayata geçirirken '3 E prensibi' uyguladıklarının altını çizen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Bu projelerde emniyete, estetiğe ve ekonomiye önem veriyoruz. Kiraz Çayı Projesi'nde de bu 3 E prensibini uygulayacağız" dedi. Bakan Eroğlu, ıslah projesinin en kısa sürede tamamlanması için çalışmaların bütün hızıyla sürdüğünü ve İzmir'e Bakanlık olarak yatırımlarının artarak devam edeceğini de kaydetti.

Yüksel BALCI / KİRAZ (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!