Kiralık eczacı diploması tarih oluyor

Güncelleme Tarihi:

Kiralık eczacı diploması tarih oluyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2010 14:27

Türk Eczacıları Birliği(TEB), eczacı olmayan kişilerin artık kiralık eczacı diplomasıyla eczane açamayacaklarını bildirdi.

Haberin Devamı

TEB tarafından yapılan yazılı açıklamada, toplum sağlığının tehlikeye düşmemesi, hastaların sağlıklarıyla ilgili en ufak bir riskle karşılaşmaması için, uzun süredir mücadele ettikleri, muvaazalı eczaneler, yani kiralık eczacı diplomasıyla “sahte eczaneler” açılması konusunda çok önemli bir yol kat ettikleri belirtildi. Bundan böyle eczacı olmayan kişilerin eczane açamayacağı, halk sağlığıyla oynayamayacağı ifade edilen açıklamaya şöyle devam edildi:

"Bugün Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmelik değişikliği ile, muvazaalı eczane açmak isteyen kişilerle ilgili Bölge Eczacı Odalarımız ve Sağlık Müdürlükleri eşgüdüm içinde çalışacak, odalarımızın hazırlayacağı rapor, eczane açılışlarında daha belirleyici hale gelecek. İllerde kurulacak ortak komisyonlarda sonuç alınamaması durumunda dosya Ankara’ya iletilerek birliğimiz ve Sağlık Bakanlığı tarafından oluşturulacak komisyon tarafından değerlendirilecek."

Geçen yıl içerisinde muvazaalı eczaneler ile ilgili benzer bir uygulamayı Sağlık Bakanlığı ile ortak yapmıştıkları anımsatılan TEB açıklamasında, "İl Sağlık Müdürlükleri, Birliğimiz ve Bölge Eczacı Odalarımızın gayretiyle, Sadece 6 ay süren o dönemde hiç muvazaalı eczane açılmamıştı" denildi.

Kiralık eczacı diplomasıyla eczane açan kişilerin, hastaları birer müşteri olarak gördüğü ve kamuyu dolandırmak için her türlü sahteciliği yaptıklarına dikkat çekilen açıklamada, bu amaçlarını gerçekleştirebilmek ve eczane açma ruhsatını alabilmek için, her türlü hileye başvurdukları ileri sürüldü. TEB açıklamasında, yönetmelik’ten aldıkları yetki ile bundan böyle sahtecilere geçit vermeyeceklerini kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!