Kira artışları frenlenecek

Güncelleme Tarihi:

Kira artışları frenlenecek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2015 11:20

Almanya'nın Hessen Eyaleti Bakanlar Kurulu, kira artışlarının frenlenmesi için sunulan yönetmeliği onayladı. Ancak alınan karar tüm Hessen'i kapsamayacak. Buna göre gelecekte Hessen'in 16 şehir ve belediyesinde, bir daire yeniden kiraya verildiği zaman bölge ortalama kiralarına kıyasla en fazla yüzde 10 zam yapılabilecek.

Haberin Devamı

Federal düzenlemelere göre kira artışlarına fren, yeni yapılan konut ve kapsamlı bir modernizasyondan geçen evler için geçerli olmayacak.

Kira artışları frenlenecek


Konut piyasasının zor durumda olduğunu gösteren unsurların ortaya çıkmasından sonra zam artışlarına fren uygulanacak.
Bu sebepten dolayı kabul edilen yönetmelik yasal gereklilikleri yerine getiren ve şartları karşılayan Darmstadt, Dreieich, Frankfurt am Main, Offenbach am Main ve Mörfelden-Walldorf gibi 16 şehir ve belediyeyi kapsıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Hessen Çevre Bakanı Priska Hinz, "Bundan sonra orta gelirli vatandaşlar yeterli ve uygun konut bulabilir. Kira artışlarına fren, adil arzın oluşmasına yardımıcı olacaktır" şeklinde konuştu. Hinz, uygun fiyatlı konutları sağlamak için Hessen'de mevcut tüm enstrümanları kullanacaklarını sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!