GeriMutfak Tüyoları Kinoayı neden çok sevmeliyiz?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kinoayı neden çok sevmeliyiz?

Kinoayı neden çok sevmeliyiz?

Memleketi Güney Amerika’dan bir anda dünyaya yayılan kinoanın faydalarını saysak bitiremeyiz. Kinoanın diğer tahıllardan farklı orandaki aminoasit değeri, buğday ve pirinçten daha yüksek tahıl içeriği başlıca özelliklerindendir. Ayrıca içerdiği magnezyum ile ödem ve yüksek tansiyon gibi rahatsızlıklara karşı yararlı. Gerçekten say say bitmiyor değil mi? Devamı da var.

Yaşlanmayı geciktiriyor

Kinoanın en önemli özelliği içerdiği süper oksit dismutaz enzimidir. Bu enzim yaşlanmayı geciktirdiği gibi ayrıca cildi yıpranmaya karşı da koruyor. Dokuları yeniliyor ve hücreleri modern yaşamın getirdiği yıpranmalara karşı koruyor.

Sindirimi kolay

Kinoa az yağlıdır ve sindirimi kolaydır. Özellikle bebekler ve çocuklar için tavsiye edilen besleyici bir tahıldır. Bol lifli yapısı sayesinde kabızlığa da iyi gelmektedir.

Kinoayı neden çok sevmeliyiz

Kansızlığa birebir

Kinoa, değerli aminoasitleri içeren bir protein kaynağıdır. Vegan yaşayanlara ve kansızlık problemi olanlara içerdiği yüksek demir nedeni ile önerilen bir besindir.

Vitamin deposu

Kinoa, A, B, C, D,E, K vitaminleri içermektedir. Vücudu güçlü ve dinç tutarak, mevsim geçişlerindeki hastalıklara karşı koruma sağlar.

Kinoayı neden çok sevmeliyiz

Kalsiyum kaynağı

Zengin kalsiyum oranı sayesinde kemikleri ve dişleri güçlendiren kinoa, aynı zamanda protein açısından da oldukça zengindir. Yağ oranının düşük olması ve kolesterol içermemesi yaşlılar için önemli bir tahıl türü olmasını sağlar.

KİNOA SEVENLERİN ÇOK BEĞENECEĞİ BİR DE TARİF VİDEOMUZ VAR

False