Kimyamız tuttu

Güncelleme Tarihi:

Kimyamız tuttu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2009 14:38

“Mario & Friends 2... It Makes The World Go Around” adlı son albümünde unutulmayan Akdeniz parçalarını dünyanın en önemli sanatçılarıyla birlikte yorumlayan Mario Frangoulis, albümün tanıtım turnesi kapsamında bir kez daha Türkiye’ye geldi. 7 Ağustos’ta Bodrum Antik Tiyatro’da, 9 Ağustos’ta ise Kuruçeşme Arena’da konser verecek olan dünyaca ünlü tenora sahnede, daha önce “Meyra ve Dört Tenor” adlı albüm için bir araya geldiği Meyra da eşlik edecek.

Haberin Devamı

Frangoulis’in konserlerinde ayrıca, dört albümlü genç yetenek George Perris ve Tony ödüllü sanatçı Frances Ruffelle de sahneye çıkacak. Mario Frangoulis ve Meyra, geçtiğimiz günlerde düzenledikleri bir basın toplantısıyla, konser hakkında merak edilen soruları yanıtladı.
                  
Meyra ve Mario Frangoulis’in müzikteki bu birliktelikleri nasıl başladı?                                    

Mario Frangoulis: Meyra ile 1,5 yıl önce Topkapı’daki konserim sırasında tanıştım. Türkiye’deki prodüktörüme buradan benim tarzımda şarkı söyleyebilecek birini aradığımı söylemiştim, soprano olarak Meyra’yı önerdi. Meyra’nın karakterinden ve sesinden çok etkilendim. Şarkı söylerken verdiği enerjiye hayran kaldım. Geçen yıl Kuruçeşme Arena’da verdiğimiz konser çok güzeldi. Onunla sahnede kimyalarımız tuttu. Aynı dili konuşuyoruz. Meyra birlikte çalışması çok rahat birisi, iyi iş çıkarıyor. Bu yıl hem Bodrum hem de İstanbul’daki konserlerimde benimle beraber olacak.

Meyra: Geçen yıl verdiğimiz konser, ikimizin beklediğinden de güzel geçti. Konser sonrası müziğimizi paylaşmaya devam etmeyi düşündük. Ben Mario’ya “Vincero Perdero”yu birlikte söylemeyi teklif ettim. Çünkü bu şarkı Mario’nun kariyerinde ilk çıkışını yaptığı parçaydı, o da kabul etti. Yeni albümüm “Meyra ve Dört Tenor”da da yer alan bu parçayı benimle paylaşması onur vericiydi. Mario, çok büyük bir yetenek. Sahnede onu dev görüyorsunuz ama özel hayatında o kadar ayakları yere basan biri ki... Onu kendime örnek alıyorum. Ondan öğreneceğim çok şey var.

Sahnede hangi şarkıları söyleyeceksiniz?                               
                         
Meyra: “Vincero Perdero”nun yanı sıra “Amigos Para Siempre” ve “Historia De Un Amor”u söyleyeceğiz. Diğer şarkılar için henüz karar aşamasındayız.
Mario F.: Aslında şarkılar belli, sadece sırasına karar veremedik. Meyra ile birlikte sahnede iki önemli konuğum daha olacak; George Perris ve Frances Ruffelle... George, 25 yaşında ama inanılmaz bir yetenek. 17 yaşındayken keşfe-dildi ve şimdiden dört albüm yaptı bile. Frances ise Londra’daki West End’de performan-sıyla Tony dahil birçok ödül kazandı.

Türkçe şarkılar da söyleyecek misiniz?                                                              

Mario F.: Belki ama şimdi söylersem sürprizi kaçar.          

Haberin Devamı

Türkler iyi müzikten anlıyor

Haberin Devamı

Türk seyircisini nasıl buluyorsunuz?              

Mario F.: Türk insanları çok sıcak ve duygu dolu. İyi müzikten gerçekten anlıyorlar. İlk geldiğimde 400 Yunan, 4 bin 500 Türk dinleyici vardı. Her geldiğimde enerji daha da yükseliyor, benimle birlikte söylüyorlar. Müzik, insanları düşündüğümüzden daha da derin bir şekilde etkiliyor. Ben WCCI’ın (Dünya Program Geliştirme Konseyi) barış elçisi olduğumdan savaştan kaçan mülteci çocukların yararına da çalışıyorum. Görüyorum ki, müzik insanları iyileştiriyor, iyi bir dünyada yaşadığımızı hatırlatıyor ve umut veriyor. Meyra da kendi ülkesi ve yurtdışında müzik konusunda iyi bir elçi. Birlikte dünya için daha büyük bir sevgi ortamı yaratabiliriz.     

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!