Kimsesiz Riyan'ın durumu hayırseverleri harekete geçirdi

Güncelleme Tarihi:

Kimsesiz Riyanın durumu hayırseverleri harekete geçirdi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2016 11:56

- Rus savaş uçaklarının saldırısında önce babasını, ardından da 8 aylık hamile annesi ve kardeşlerini kaybeden 2 yaşındaki Riyan'ın durumuna üzülen Adanalı iki arkadaş, başlattıkları kampanya çerçevesinde Suriyeli çocuklara oyuncak, kıyafet, ayakkabı ve ihtiyaç malzemesi gönderdi

Haberin Devamı

KİLİS (AA) - İZZET MAZI - NAİM BOŞKUT - Rus savaş uçaklarının saldırısında önce babasını, ardından da 8 aylık hamile annesini ve kardeşlerini kaybederek henüz 2 yaşında kimsesiz kalan Suriyeli Riyan Abid'in hikayesini okuyan Adanalı iki hayırsever, Riyan gibi kimsesiz çocuklar için harekete geçerek yardım kampanyasına imza attı.

Anadolu Ajansı'nın, "Ruslar Suriyeli Riyan'ı hem öksüz hem yetim bıraktı" başlıklı haberinden etkilenen iki arkadaş, Adana'da başlattıkları kampanyayla kısa zamanda topladıkları oyuncak, kıyafet ve ayakkabıları Kilis'teki savaş mağduru çocuklara ulaştırdı.

Finans uzmanı hayırsever Seda Hıncal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okuduğu haberden çok etkilendiğini ve konuyu arkadaşı Nilgün Altan ile paylaşarak başlattıkları kampanyayla çok miktarda yardım malzemesi topladıklarını belirtti.

Haberin Devamı

Haberi okuduktan sonra vicdanının ve kalbinin kendisini harekete geçirdiğini vurgulayan Hıncal, ilk olarak haberin fotoğrafını arkadaşlarına göndererek işe başladığını, ardından Riyan'ın doktoru Mustafa Tuşat'a ulaşıp neler yapabileceği konusunda fikir alışverişinde bulunduğunu söyledi.

Hıncal, şunları kaydetti:

"İnsanlara ulaşmak günümüzde o kadar da zor değil. Sadece bir fotoğraf gönderdim. Herkesten Allah razı olsun bize 3-5 gün içinde eşya, kıyafet ve oyuncak gönderdiler. Bu işler sanıldığı kadar zor da değil. Bizler de çalışıyoruz ve çocuklarımız var. Yoğun bir hayatın içindeyiz fakat isterseniz zaman ayırabiliyorsunuz. Bu çocukların yardıma ihtiyacı var. Onlara ya biz ya da kötü insanlar sahip çıkacak. Bir şekilde bizim bu çocuklarını elinden tutmamız ve hayata dair umut vermemiz gerekiyor ki hayatlarında bir şeyler değişsin. Geldiğimizde Riyan ağlıyordu. Verdiğimiz ufacık oyuncaklar onu mutlu etmeye yetti. İnsanların izledikleri haberleri ah vah edip bırakmayıp, ben ne yapabilirim olayına girmesi lazım. Biz sadece böyle yaptık. Bu kadar basit."

Kimya mühendisi Nilgün Altan da arkadaşı Seda Hıncal ile Riyan'a destek olmak için başlattıkları çalışmayla kısa zamanda yaklaşık 15 çocuğa yetecek kadar yardım topladıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Yardımları Kilis'e getirip dağıtmanın sevincini yaşadıklarını belirten Altan, herkesin bu tür kampanyalarla çocukları sevindirebileceğini ifade etti.

- "Giyecekleri, ayakkabıları, iç çamaşırları olmayanlar var"

Doktor Mustafa Tuşat da servisine gelen Suriyeli çocukların birçoğunun ailesini kaybettiğine işaret ederek yardımların çocukları olduğu kadar kendilerini de mutlu ettiğini dile getirdi.

Serviste yatan Suriyeli çocukların bez, mama ve kıyafet gibi ihtiyaçlarının olduğunu anlatan Tuşat, "Bazılarının giyecekleri, ayakkabıları yoktu hatta iç çamaşırı olmayanlar vardı. Biz bunların hepsini karşılamaya çalışıyoruz ama bazen de her şeyi yapamıyoruz. Böyle bilinçli ve özverili insanların olması bizi sevindiriyor. Zaten yardımseverlik Türk milletinin özünde var" dedi.

Haberin Devamı

Tuşat, hayırsever kadınların verdiği desteğin diğer insanlara da örnek oluşturması açısından önemli olduğunu sözlerine ekledi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!