Kimsenin garantisi yok

10 kişilik Manisa’nın F.Bahçe ve Trabzon’u çelmelemesi, G.Antep’in hala puansız olması, Bursa’nın 2 maçta 6 puan bırakması kimseyi şaşırtmadı.

Haberin Devamı

Fatih Terim: “Play-off’a kalmak, birinci hedefimiz. Bu lig, çok değişik sonuçlara gebe.”

BU sezon uygulamaya başlanan Play-off sistemi için çok kritik 4 haftayı geride bıraktık...
Lig başlamadan favori ilan edilen takımların kolay görülen maçlarda puan kaybettiği, Manisaspor’un 10 kişi kaldığı iki maçta Fenerbahçe ve Trabzonspor’u çelmelediği, Gaziantepspor gibi çok güçlü bir takımın henüz puan alamadığı, Bursaspor’un son iki maçta 6 puan birden kaybettiği Süper Lig’de bir gerçek ortaya çıktı...
Ne ilk dört ne de ilk sekiz sıra için hiçbir takımın garantisi yok... Küme düşme hattı için adı geçen takımlardan sadece Ankaragücü yaşadığı krizi sahaya yansıtan takım olarak dikkatleri çekti ve 4 haftayı 1 puanla kapadı..

Haftalar ilerledikçe heyecan daha da yükselecek

Haberin Devamı

Eskişehirspor maçı sonrası Fatih Terim’in, “Öncelikli hedefimiz Play-off’a kalmak. Bu lig, bu görüntüsüyle çok değişik sonuçlara gebe” sözleri heyecanın gittikçe yükseleceğinin işaretiydi..
4. haftada da futbol kalitesi üst düzey değildi. Ama mücadele, çekişme ve kazanma arzusu tavan yaptı.
Verilen ve verilmeyen penaltılar yine haftaya damgasını vurdu. Özellikle Kayserispor’un lehine çalınmayan penaltı, Fenerbahçe’nin geride kalan haftalarda uğradığı hakem hatalarından sonra en çok konuşulan konulardan biri oldu..
Galatasaray ve Beşiktaş’ın iç sahadaki serilerini sürdürmeleri, Trabzonspor’un ilk kez galibiyetle tanışması ve tüm gollerini Burak’ın atması ilgi çekiciydi..

Alex’ten kim vazgeçebilir ki

BİR dönem Fenerbahçe’de teknik direktör Aykut Kocaman ile takımın yıldız futbolcusu Alex de Souza’nın arasının açık olduğu iddia ediliyordu. Brezilyalı oyuncunun, kimi zaman maçlara yedek başlaması, kimi maçlarda da 90 dakikayı tamamlayamaması bu iddiaları güçlendiriyordu.  Ancak ortaya çıkan istatistikler bu durumun söz konusu olmadığını gösteriyor. Ligin ilk yarısında kötü sonuçlar aldıktan sonra sistemini değiştiren Fenerbahçe’nin yıldızı ise Alex’ti. 38 maçtır Fenerbahçe’nin başında bulunan Aykut Kocaman, 30 farklı futbolcuya forma şansı verdi. Bütün bu oyuncular arasında en çok oynama imkanını ise Alex elde etti. 37 maçta forma giyen Alex, toplamda 30 kez fileleri havalandırdı. Deneyimli futbolcu, bu sezon da 4 maçta 348 dakika oynadı.

Haberin Devamı

Haftanın golü :Avni Aker’de Burak resitali

Trabzonsporlu Zokora’nın 40 metrelik pası, Volkan’ın harika asisti ve Burak’ın takipçiliği haftanın en güzel gollerinden birini seyretmemize neden oldu Avni Aker’de..

Haftanın hakemi: Fırat Aydınus

Beşiktaş-Antalyaspor maçını mükemmel yönetti. Ali Turan’ın yaptırdığı penaltıyı gördü ve çaldı. Avantaj kurallarını çok iyi uyguladı. İlk yarıdaki Beşiktaş atağında düdüğünü beklemeden kullanılan serbest atıştaki devam kararı çok yerindeydi.

Çalımbay maça damgasını vurdu

Belki de bu sezonun en şok edici skorunu alan Sivasspor’u zor şartlar altında ligin orta sıralarına taşıyan Rıza Çalımbay, Bursa m  maçına damgasını vurdu.
Bursaspor gibi ligin son iki yılında adından söz ettirmiş, savunmasıyla diğer takımlara örnek olan yeşil beyazlı ekibi 3 golle devirmek her babayiğidin harcı değildir. Çalımbay bunu başardı.

4.Hafta

Not Defteri

Haberin Devamı

Haftanın TAKIMI: Sivasspor

45 dakikada 3 gol attılar

Ligin en güçlü savunmasına sahip takımlardan Bursa’ya 45 dakikada 3 gol atan Sivasspor hem play-off hem de ligde kalma hesapları yapan takımların bütün planlarını alt üst etti.

Haftanın ASİSTİ

30 metreden harika pas

Bursaspor’un sol kanadını adeta çökerten Sivassporlu Grosicki’nin ilk golde Eneramo’ya 30 metreden yaptığı asist görülmeye değerdi.

Haftanın KALECİSİ

Yıldızlaştıran kurtarışlar

Antalya İnönü’de çok iyi futbol oynadı, pozisyonlar yakaladı. Ancak Egemen’le birlikte yıldızlaşan Cenk güzel kurtarışlarla rakibe gol şansı tanımadı..

Haftanın HATASI

Voleybolcu gibiydi

Bilica’nın bir voleybolcu gibi elle oynadığı pozisyonda Kayserisporlu Zurab’a sarı kart gösteren Kuddusi Müftüoğlu skora etki eden bir hata yaptı.

Yazarın Tüm Yazıları