‘Kimse tefecilik yapmasın’

Güncelleme Tarihi:

‘Kimse tefecilik yapmasın’
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2013 00:00

Ankaragücü Başkanı Yiğiner, transfer yasağını kaldıramadıklarını, lige eldeki kadro ile devam edeceklerini söyledi.

Haberin Devamı

“KULÜBE BORÇ VERENLER ALACAKLARINI TAHSİL EDİYOR ANCAK FAİZLERİNİ GETİRİP İADE ETSİNLER”

Futbol Federasyonuna 10 gün önce kesilen faturaya da açıklık getiren Yiğiner, “Bu paranın bir kuruşu A.Gücü’nün değildi. İcraya verenler, hukuki yoldan borçlarını alacaktı. Biz 900 bin TL’nin kasamıza girmesini sağladık” diye konuştu.

Ankaragücü Başkanı Mehmet Yiğiner, göreve geldiklerinde ifade ettiği, ‘Önceliğimiz transfer yasağını kaldırmak’ düşüncesini hayata geçiremediklerini belirtip, “Vassell ve Muhammed Hanefi’deki tıkanıklığı aşamadık. Sezona elimizdeki kadro ile devam edeceğiz. Düşsek de kalksak da beraberiz” diye konuştu.
Ankaragücü’nde son döneme damgasını vuran, fatura kesme işlemine ve istifalara da değinen Yiğiner, “Bu kulüp geçmiş dönemde yapılan uygulamalar ile ekonomik anlamda büyük zarar gördü. Çok yönlü inceleme başlattık. Çember her geçen gün daralıyor. Kulübe borç verenler alacaklarını tahsil etti ve etmeye devam ediyor. Bunda bir sorun yok. Ancak, faiz alanlardan bunu getirip iade etmesini istiyorum. Kimse tefecilik yapmasın” diye konuştu.

Haberin Devamı

AKAN, İCRACILAR LİSTESİNİN EN BAŞINDA DEĞİL

Ankaragücü’ne başkan adayı olmasının talep edildiğini dile getiren ve o günden bu yana kulübü bir kuruşun hesabını yaparak yönetmeye çalıştıklarını vurgulayan Yiğiner, şunları söyledi:
“Bundan 10 gün önce TFF’deki alacağımız olan 4 milyon TL’nin üzerinde bir rakam için fatura kestik. Ama bunu, belli isimlerin icralarının önünü açmak için yapmadık. Mustafa Akan ismi ön plana çıkarılıyor. Ona gelene kadar icracılar listesinde; Mustafa Özkan, Halil Adak, Ayhan Atalay, Levent Çamur, Ender Yurtgüven ve Mehmet Nükte gibi isimler var. Şunu herkes bilsin. Federasyondaki bu paranın bir kuruşu kulübün değildi. Ankaragücü’ne zamanında borç verenler, icra yolu ile alacaklarını tahsil yoluna gitmiş. Hukuki açıdan bizim yapacağımız bir şey yok. Mahkeme karar vermiş. Biz, kulübe bir kuruş girme ihtimali yok iken, bu fatura ile 900 bin TL’yi kasamıza koyduk. Bu çeki de Mustafa Akan’dan aldık. Geçmiş dönemle ilgili tüm işlemlerin banka üzerinden yapıldığı ortada. Derinlemesine bir araştırma başlattık. 3 mali müşavir, 4 muhasebeci, 3 Avukat tüm belgeleri inceliyor. Daha önce kulübün muhasebesi bir çırak tarafından tutulmuş. Detaylı çalışmanın bir ay içinde tamamlanacağını düşünüyorum. Kulübü zarara uğratanlar için çember hızla daralıyor. Kimsenin kurtuluşu yok. 2008’den bu yana görev yapanların işlemleri ile ilgili elimizde 1 klasör belge var.”

Haberin Devamı

BAKKAL ALACAKLARININ YARISINDAN AZINI KABUL ETTİ

“Faturayı 3 kişi olarak biz kestik ve bunu kimseye söylemeyin dedik. Futbolcu alacakları ile ilgili olarak yürüttüğümüz yüzde 15’i ödeme konusunda elimizde bir koz olsun istedik. 29 Ocak’ta 900 bin TL’lik çeki aldık. Faturayı ise 10 gün önce kesmiştik. Borcumuz olanlarla yaptığımız ikinci bir anlaşma, alacaklarının yarısından fazlasını bırakması koşulunda, hepsini bir anda ödeyip sıfırlamaktı. Mesut Bakkal ve yardımcılarının toplam 750 bin TL alacağı vardı. 350 bin TL olarak anlaştık ve o borcu sıfırladık. 40-45 dosyayı, yüzde 15 ödeme koşulu ile çözüme kavuşturduk. Ançak Vassell ve Muhammed Hanefi de tıkandık. Herkese, yüzde 15’in üzerinde bir oran olursa anlaşma bozulacak diye bir muvafakatname hazırlamıştık. Vassell ve Muhammed konusunda uzlaşı olmayınca, transfer yasağını açamadık. Futbol Federasyonu, yasağın kalkması için şahsi olarak 2 milyon 400 bin TL teminat göstermemi istedi.”
“Ankaragücü’nün şu anda Vergi Dairesi’ne 23 milyon TL vergi borcu var. Futbolcularla ilgili damga vergisi ödenmediği için bu borç sürekli yükselmiş. Oyuncuların toplam alacakları da 10 milyon TL civarında. Bu kulübün tüm birimleri ile ayakta durabilmesi için aylık 600-650 bin TL’ye ihtiyacı var. FIFA’daki borçların taksitleri ile bu rakam 1 milyon TL’ye çıkıyor. Şu ana kadar kendim 270 bin TL verdim, 400 bin TL daha vereceğim. Bugüne kadar yönetim olarak yaptığımız harcamanın toplamı ise 2 milyon 38 bin TL. Sestak’ın bonservis bedeli 600 bin EURO. Hiç ödeme yapılmadığından 2 milyon 150 bin EURO ceza ile birlikte bu rakam 2 milyon 750 bin Euro’ya yükselmiş durumda.”

Haberin Devamı

BİZE İSTİFALARLA İLGİLİ RESMİ BELGE ULAŞMADI

“Kulübün içine düşürüldüğü durum ortada. Kimseyi ayırmadan, usulsüzlüklerin üzerine gideceğimizi başta söyledik. Bu kulübe borç verenler, elbette bunları tahsil edecek. Şu ana kadar da bir çoğu parasını almış. Ancak faiz alan kim ise bunu getirip iade etmesini istiyorum. Kimse tefecilik yapmasın. Bazı arkadaşların istifa ettiği söyleniyor. Bize ulaşan resmi bir şey yok. İstifa edilecekse de adam gibi edilsin. Biz yönetim olarak, kendimizi en kötü senaryoya hazırladık. Geldiğimizde bu takımın 20-25 puanın yoktu ki. 10 puanı vardı. Düşsek de kalsak da beraberiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!