"Kimse bize inanmıyordu"

Güncelleme Tarihi:

Kimse bize inanmıyordu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2012 00:00

Mersin İdman Yurdu Kulübü'nün genel kurulu yapıldı. Başkan Ali Kahramanlı, göreve geldiklerinde kimsenin başarılı olacaklarına inanmadığını söyledi.

Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı, Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı'ndaki kongrenin açılışında yaptığı konuşmada, Mersin İdman Yurdu'nun 29 yıl aradan sonra Süper Lig'e çıkış sürecini anlattı.

BAŞKAN DEĞİŞMEDİ

Başkanlık görevini eski Devlet Bakanlarından Kürşad Tüzmen'in önerisi ile aldığını ifade eden Kahramanlı, “Bu takımı 2. ligden aldık önce Bank Asya Birinci Lig'e, sonra da Spor Toto Süper Lig'e çıkardık” dedi.

Göreve geldiklerinde kimsenin başarılı olacaklarına inanmadığını vurgulayan Kahramanlı, şöyle devam etti:
“Ama biz gece gündüz demeden çalıştık. İşimizden daha çok zamanı bu takıma ayırdık. Gerek teknik heyete gerek futbolculara verdiğimiz sözleri yerine getirdik. Biz bugüne kadar ne söz verdiysek yaptık. El birliği ile bu takımı hak ettiği yer olan Süper Lig'e çıkardık. Bu başarı bizim değil Mersin'in, Mersin İdmanyurdu'nun başarısı olmuştur. Bizim beklentimiz yıllardır özlemini çektiğimiz Süper Lig'di. Bunu da gerçekleştirdik. Ama daha işimiz bitmedi.”

Başarıda taraftarların da payı olduğuna işaret eden Kahramanlı, emeği geçen Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ve teknik direktör Nurullah Sağlam'a teşekkür etti.

Yeni bir yönetim oluşturarak başkanlığa aday olduğunu ifade eden Kahramanlı, “Mersin için maddi ve manevi ne gerekiyorsa yapacağız. Bu sözü size veriyoruz. Görev verildiği takdirde öncelikli hedefimiz tesisleşme ve alt yapı olmak üzere önemli çalışmalara imza atarak kulübe kalıcı hizmetler sunmak olacak. Ancak ekonomik sıkıntılar yaşıyoruz. Bu nedenle önümüzdeki zorlu süreçte kentteki her kesimden destek bekliyoruz” diye konuştu.

Vali Hasan Basri Güzeloğlu da sporun genel anlamda dünyanın her köşesinde birleştiren heyecan yaratan bir olgu olduğunu söyledi.

Bunun yanı sıra sporun kentleri tanıtan, temsil eden, ileriye taşıyan ve büyüklüğünü anlatan bir dal olduğuna işaret eden Güzeloğlu, “Mersin her alanda önemli bir il. Mersin İdmanyurdu bunu futbolda da ortaya koyarak kentimizi süper lig'e taşımıştır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan da başkan Ali Kahramanlı'nın başarılı olduğunu söyledi.

Sporun özveri meselesi olduğunu ifade eden Özcan, Mersin İdmanyurdu'nda başkanlık yaptığını, ayrıca iktidar muhalefet ayrımı yapmadan dışardan takıma ve Ali Kahramanlı'yı desteklediğini kaydetti.

Özcan, ayrıca alt yapıya önem verilerek, kulübe kalıcı gelirler getirilmesi yönünde çalışmalar yapılması gerektiğini vurguladı.

Mersin'in kültür ve sanatın yanı sıra bir spor kenti olma yolunda hızla ilerlediğine işaret eden Özcan, şunları kaydetti:
“2013'de Mersin'de yapılacak Akdeniz Oyunları da buna ivme kazandıracak. Oyunların başvuru sürecinde emeği geçen bir Mersinli olarak, ayrı partilerden olmamıza rağmen bu oyunların alınmasında 'evet' diyerek, teminat mektubu veren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ediyorum. Emeği geçen bakanlarımıza da teşekkür ediyorum. 2013 Akdeniz Oyunları Mersin için milat olacak.”

Genel kurula, CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz, AK Parti İl Başkanı Mekin Merter Salt, teknik direktör Nurullah Sağlam, çeşitli sivil toplum örgütü temsilcileri ve oda başkanları ile sporseverler katıldı.

Konuşmaların ardından seçime gidildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!