Kim kollanıyor göreceğiz

HERKESİN söylediği gibi Beşiktaş beklenmedik bir kaza yaptı. Hani, arabayı geri vitese takıp, duvara toslamak gibi bir şey...

Peşinen söyleyeyim, Mustafa Denizli’nin Bursaspor beraberliğinden sonra yaptığı açıklamaya ve yoruma katılmıyorum. Ne diyor Mustafa Hoca...

Bu hesapta yoktu!

Sevgili hocam, Beşiktaş’ın İnönü parkurunda Bursa virajını kolayca döneceğini düşünüyordu. Yorumundan da anladığım gibi, o da kazanın şokunu yaşıyor.

Oysa, Beşiktaş’ı tanıyanlar ve İddaa’ya para bastıranlar kuponlarında beraberlik hanesine de bir çarpı işareti kondurmayı unutmadılar.

Bildikleri bir şey mi vardı? Sadece, geçen iki sezonun defterini karıştırıp, biraz da istatistikleri kurcaladıktan sonra kuponlarını sağlama aldılar. Beraberlik olasılığını hatta Beşiktaş’ın yenilgisini bile ön plana çıkardılar.

Söyledikleri gibi Beşiktaş bunu hep yapıyor. Bir bakalım, Beşiktaş son iki sezonda ne yapmış?

2006-2007 sezonunun 30. haftasına ikinci sırada girmiş. F.Bahçe 60 puanla lider. Beşiktaş 58 puanla hemen peşinde.

31. haftaya liderlik şarkıları ile başlıyor Beşiktaş. İnönü’de F.Bahçe’yi yenerse, zirveye tırmanacak. Gerisi kolay. Son 3 haftayı idare ederek mutlu sona ulaşacak.

İşte, bir kaza da o hafta yapıyor Beşiktaş. İnönü’de Fener’e 1-0 yenilerek zirveden elini-eteğini çekiyor.

Geçen sezon yaşadıkları daha dramatik... 26. haftayı lider bitiriyor Beşiktaş. Puanı 58. G.Saray 57 puanla peşinde.

27. hafta beklenmedik bir yenilgi ile sarsılıyor. Olimpiyat Stadı’nda oynanan Belediye maçında Bobo kırmızı kartla oyundan atılıyor. 10 kişi kalan Beşiktaş, oyunu 2-1 kaybediyor.

Benzeri bir faciayı bir hafta sonra tekrar yaşıyor. İnönü’de F.Bahçe maçını da 2-1 kaybedince, işler karışıyor.

Ve hemen ardından Bursaspor’a 3-0 yenilen Beşiktaş bir hüzün daha yaşıyor.

İşte, geçen hafta Bursaspor beraberliğinden sonra saran korku ve endişelerin nedeni Beşiktaş’ın bu huyundan kaynaklanıyor.

Söylediğim gibi Mustafa Hoca’nın Bursaspor beraberliğinden sonraki, "Bu hesapta yoktu" yorumuna katılmıyorum.

Hiç hesapta olmayan şeyler Beşiktaş’ın başına ne işler açıyor!

Öğle değil mi hocam.

* * *

EŞİKTAŞ-Bursa maçından sonra koşa koşa gazeteye geldim. Amacım, iki pozisyonu TV ekranlarından izlemekti. Bir de yakın plan göreyim dedim.

İlki İbrahim Toraman’ın kırmızı kart olayı. Diğeri de Delgado’nun penaltılık pozisyonu. İlkinde Toraman hiç akla gelmeyecek bir hata yapıyor. Ve topa eli ile dokunuyor. Hakem Deniz Çoban hemen kartını çıkartıyor. Ve Toraman ikinci sarı karttan oyun dışı...

Kararında yüzde yüz haklı Çoban.

Diğer pozisyonda Delgado ceza sahası içinde sert bir şut çekiyor Bursa kalesine. Topun istikameti direkt köşeye... Ömer, gözle kaş arasında topun üzerine yıkılırken, sol kolunu da bir kalkan gibi kullanıyor. Ve top yön değiştirerek uzaklaşıyor kaleden. Pozisyon penaltı.

Çoban, kavalını çalmıyor. Pozisyonu sadece izliyor!

Bunları neden yazdım?

Aklıma Sivasspor Başkanı Sayın Mecnun Odyakmaz’ın sözleri geldi. Ne demişti?

"Sivasspor’u şampiyon yapmazlar!"

Neye göre, böyle bir iddiayı ortaya atmıştı sevgili Odyakmaz?

Bir hakem kararına öfke duyup böyle haykırmıştı. Yani, Kocaelispor maçında Beşiktaş lehine verilen penaltı kararı içine bir şüphe düşürmüştü başkanın.

Acaba Bursa-Beşiktaş maçını izledikten sonra neler düşündü?

Hakem Deniz Çoban’ın İnönü’de İbrahim Toraman’a korkusuzca çıkarttığı kırmızı kart. Ömer’in kolundan dönen Delgado’nun gollük şutu...

Yine soruyorum.

Bunları gördükten sonra neler düşündü sayın başkan?

Acaba Beşiktaş’ın yoluna da taş koyanlar mı var?

* * *

U haftanın maçları ligin zirve savaşını yeni bir boyuta taşıyabilir. Örneğin, Sivasspor-Trabzonspor maçı. Eskişehirspor-Beşiktaş maçı. Ve G.Saray’ın Ali Sami Yen’de oynayacağı Ankaraspor maçı...

Belki yeni haftada ligin tepesinde yeni bir lider görebiliriz. Ya da G.Saray veya Trabzonspor’un zirveye bir adım daha yaklaştığına tanıklık edebiliriz.

Bu maçların sonuçlarını herkes gibi merakla bekliyorum. Bir de Sayın Adnan Polat’ın sözlerini hiç aklımdan çıkartmıyorum...

4 Mayıs sabahı lider olacağız!

O haftanın fikstürüne baktım... Hacettepe-G.Saray, Trabzon-Kayseri, G.Antep-Sivas ve Beşiktaş-F.Bahçe oynuyor.

Ve o hafta sonunda Polat, G.Saray’ın liderliği yakalayacağına inanıyor.

Mustafa Denizli’nin 26. hafta kehanetinden sonra şimdi de Polat’ın 4 Mayıs çıkarması...

Merakla bekliyorum 4 Mayıs’ı. Ve yine merak ediyorum 4 Mayıs’ta spor sayfalarının manşetini süsleyecek bayrağın renklerini!
Yazarın Tüm Yazıları