Kim Jong-un yine meydan okudu

Güncelleme Tarihi:

Kim Jong-un yine meydan okudu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2017 12:14

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un yeni yayınlanan fotoğraflarda onlarca askerin önünde poz vermiş olarak görülüyor. İddialara göre Kim Jong-un 9 Eylül'de ABD'ye karşı yeni bir hamle hazırlığında.

Haberin Devamı

Kuzey Kore tarafından bugün yayınlanan fotoğraflarda dünyaya askeri gücünü kanıtlamaya çalıştı. Son olarak Japonya'nın üzerinden geçen bir füze fırlatarak dünyayı ayağa kaldıran Kuzey Kore, yapılan açıklamalarla nükleer denemelerine devam edeceğini söylüyor.

Yayınlanan fotoğraflarda Kuzey Kore lideri Kim Jong-un yüzlerce askeri arkasdına alarak poz verdi. Kalabalık bir grupla çektirdiği fotoğraflar yeni iddiaları beraberinde getirdi. İddialara göre Kuzey Kore 9 Eylül'de ABD'ye karşı yeni bir hamleye hazırlanıyor.

Kim Jong-un yine meydan okudu

3 gün önce Kuzey Kore resmi haber ajansı KCNA'ya açıklama yapan Kim Jong-un, uluslararası camianın tepkisini çeken balistik füze denemesinin, "işgal üssü" olarak tanımladığı ABD'ye ait Guam Adası'nı çevreleme yönünde önemli girişim olduğunu söylemişti.

Haberin Devamı

Kim Jong-un yine meydan okudu

Kim, ülkesinin, stratejik savunmasını geliştirmek üzere gelecekte de Pasifik'i hedef alan füze denemeleri yapmayı sürdüreceğini vurgulayarak, son füze denemesinin Guam Adası'nı da içeren "Pasifik'te gelecekteki askeri operasyonlarının ilk adımı" olduğunu bildirmişti.
Haberde, Kuzey Kore liderinin Japonya'nın kuzeyindeki Hokkaido Adası üzerinden geçen orta menzilli balistik füzenin fırlatılışında bizzat hazır bulunduğu kaydedilmişti.

 




SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!