'Kim denerse kafasına tokmağı indiririz'

Güncelleme Tarihi:

Kim denerse kafasına tokmağı indiririz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2016 21:11

Emekli Albay Hasan Atilla Uğur'un geçen hafta ortaya attığı 'İkinci kalkışma çok yakında' iddiası TBMM'nin yeni yasama yılı resepsiyonunda da ana gündem maddelerinin başındaydı. Konu ile ilgili olarak Başbakan Binali Yıldırım, Bakanlar ve Genelkurmay Başkanı Akar açıklamalarda bulundu. En ilginç açıklama ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan geldi: Kim 2. kalkışmayı denerse kafasına tokmağı geçiririz.

Haberin Devamı

TBMM'nin 26. Dönem 2. Yasama Yılı dolayısıyla Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın verdiği açılış resepsiyonunun ana gündem maddelerinden biri, geçtiğimiz hafta emekli albay Hasan Atilla Uğur'un ortaya attığı ve kamuoyunda tartışılan '2. darbe kalkışması yakın zamanda olacak' iddiasıydı.

Başbakan Binali Yıldırım, yeni bir darbe kalkışması iddiaları üzerine, "Yeni bir kalkışma olur, bu gece olacak, yarın gelecekler...' Bunlar toplumda tedirginlik oluşturmaya yönelik arkasında FETÖ ekibinin olduğu tezviratlardır. Bunu yapmak suretiyle insanları huzursuz ve tedirgin etmeyi, toplumsal huzuru, barışı bozmayı hedefliyorlar. Bunların itibara alınmaması lazım. Hükümetimiz, kurumlarımız gerekli tedbirleri alıyor, böyle bir çılgınlık yapmaya kalktıklarında bu sefer 15 Temmuz'dan daha ağır fatura öderler" şeklinde konuştu. 

'BİREYSEL GİRİŞİMLER HER ZAMAN OLABİLİR'
'İkinci kalkışma' ihtimaline yönelik sorulan soruya ise Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, "İkinci bir darbe kalkışması ihtimali görmüyorum. Bireysel girişimler her zaman olabilir. Bir iki kişinin birkaç kişinin, her zaman ihtimal dahilindedir; ama ikinci darbe teşebbüsü ihtimalini ben görmüyorum" diye yanıt verdi.

Aynı konuya yönelik sorulan bir soruyu yanıtlayan Orgeneral Akar ise, "Bu tür duyumlar bitmez. Organize bir şey olacağını düşünmüyoruz. Ciddiye alıyoruz. Ben şahsen ihtimal vermiyorum. Böyle bir potansiyel yok" dedi. 'Kürt aşiretler' iddiasıyla ilgili de Genelkurmay Başkanı Akar, "Bölge halkı ile ilişkilerimiz iyi. Bizim sıkıntımız Kürt vatandaşlarla değil, teröristlerle" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı


'KAFASINA TOKMAĞI İNDİRİRİZ'
'İkinci kalkışma' iddialarının yöneltildiği bir başka bakan; İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise 'Kim bu 2. kalkışmayı denerse kafasına tokmaığı geçiririz' cevaını verdi. Soylu cevabının devamında şunları söyledi: “Elbette ki 15 Temmuz toplumumuzun üzerinde bir etki meydana getirdi. Bunun üzerinden sörf yapmak isteyenler olacaklar. Türkiye’de bizim görevimiz demokrasi ve milli iradeyi egemen kılmaktır. Kim bu konuda kafasından bir şey geçiriyorsa, Anadolu’nun güzel bir deyimi var, tokmağı kafasına indiririz, kimsenin endişesi olmasın. Biz tedbirlerimizi alırız, görevimizdir. Biz iradeyi namusumuz biliriz, buna uzanan ele gereğini yerine getirmekten çekinmeyiz” diye konuştu.

 

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!