Kim demiş Türkler, Afrika’da yok diye

Güncelleme Tarihi:

Kim demiş Türkler, Afrika’da yok diye
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2010 00:00

Coca Cola’nın 14-16 yaş Türk Takımı, uluslararası kampta 3. oldu ve “Bowling topu sevinci” ile Bebeto’yu bile kıskandırdı.

GÜNEY Afrika’da düzenlenen 2010 Dünya Kupası’na A Milli Takımımız katılamadı. Ama Türkiye, Coca-Cola’nın düzenlediği, “Uluslararası Coca-Cola kampına” damgasını vurdu. 15-20 Haziran tarihleri arasında düzenlenen kampa katılan Türkiye, hem oynadığı futbol, hem aldığı sonuçlar ve hem de gol sonrası geliştirdiği gol sevinciyle kampın neşe kaynağı oldu.

Türkiye’de düzenlenen Coca-Cola Akademi Ligi’nde mücadele eden 14-16 yaş arası futbolcular arasından seçilen 18 oyuncu, 5 gün boyunca 18 ülkeden gelen 208 futbolcuyla bir araya geldi. Kampta antrenman ve müsabakalarla yeteneklerini geliştirme şansı bulan gençlerimiz Güney Afrika 2010’u da tribünlerden izleme şansı buldu. Kamp boyunca Güney Afrika Milli Takımı eski kaptanı Neil Tovey’in koçluğunda çalışan futbolcularımız aynı zamanda 1994 Dünya Kupası’nun yıldızı, “bebek sallama” sevincinin yaratıcısı Brezilyalı futbolcu Bebeto ile tanışma şansı buldular ve kariyer öyküsünü kendi ağzından dinlediler.

Kampta 8 takımın katıldığı turnuvada (Türkiye, Rusya, Vietnam, Hindistan, Meksika, Guetemala ve 2 takımla katılan mısır) şampiyonluk mücadelesi veren takımımız, Rusya’yı 8-1, Mısır’ı 9-1 ve Vietnam’ı 6-0 mağlup etti. Yarı finalde Meksika’ya 1-0 yenilen ekibimiz üçüncülükle yetinirken, final maçında Rusya’yı 2-1 yenen Meksika şampiyon oldu.

Ama Türkiye için asıl heyecan verici olay gol sevinci uygulamasıydı. Bu uygulamayla takımımız “best celebration award” ödülünü kazandı. Türkiye’nin her golünde, golü atan futbolcu topu eline alıyordu. Takım arkadaşları ise bowling labutu gibi saha içinde diziliyorlardı. Golü atan oyuncu topu arkadaşlarını deviriyordu. En son ortadaki oyuncu devrilmeyip sallanıyor ama sonra o da devriliyordu.

Bu gol sevinciyle Türkiye kampa damgasını ekip unvanını aldı.

İlk imzayı attıktan sonra ilk işim anneme bir ev almak oldu
/images/100/0x0/55ea51a7f018fbb8f878194f

TÜRK ekibinin geliştirdiği gol sevincinin ilham kaynağı belki de Brezilya’nın 1994 Dünya Kupası’nı kazanmasında başrolü oynayan o isim, Bebeto’ydu. Bebeto kampta oyuncularla hem tecrübelerini paylaştı, hem de kariyer öyküsünü onlara anlattı. Kampta Hürriyet’in de aralarında bulunduğu dünya medyasına açıklamalarda bulunan Bebeto o sevincinin öyküsünü de anlattı.

- 1994’te yaptığım bebek sallama sevincini doğumunda yanında bulunamadığım oğlum Matheus için yaptım. Matheus’un doğumundan 2 gün sonra Dünya Kupası maçına çıktım. Maçta gol attıktan sonra doğaçlama olarak o hareketi yaptım ve golü oğlum Matheus’a ithaf ettim.

-Futbola başlarken aileme daha iyi hayat şartları sağlamak gibi bir amacım vardı. İlk kulübümle ilk imzayı attıktan sonra, ilk işim anneme ev almak oldu. İkisi evlatlık 10 kardeştik, hep kirada oturduk. Televizyonumuz bile yoktu, belki de bu yüzden bu kadar kalabalık bir aile olduk. Şimdi oğluma geçmişteki kötü günlerimi anlatıyorum.

- Brezilya 1994 takımı çok iyi bir takımdı. Bir aile gibiydik. Bugün bile bir araya aynı duygularla geliyoruz. Dunga çok iyi bir iş başarıyor. Konfederasyonlar Kupası’nda çok iyi iş çıkardılar. Umarım şampiyon oluruz fakat kimse bilemez.

- 2010’da futbolun teknik düzeyinin düşük olduğunu görüyorum. Son yıllarda gördüğüm en düşük seviye. Coca-Cola futbol kampına gelen çocuklara tavsiyem: çok çalışın, kendinize iyi bakın, kötü alışkanlıklardan uzak durun ve asla vazgeçmeyin.

İşte Coca Cola’nın Türk takımı

Turgay Eyiol, Fırat Kılınç, Ümit Karaal, Berat Berke Uçan (Beşiktaş), Furkan Soyalp, Gökhan Akkan, Emre Taşdemir (Ankaraspor), Batıcan Aday, Mustafa Acun (Bursaspor), Nuri Fatih Ceylan, Hilmi Vurkun, Nuri Fatih Aydın (Eskişehirspor), Ömer Kamberloğlu (Bucaspor), Çağrı Gülcü (Altay), Murat Demir (Manisaspor), Berkay Ünsal (Ankaragücü), Emrahan Köroğlu (Trabzonspor), Mehmet Yılmaz (Samsunspor); Antrenörler: Muzaffer Demirboğa (Ankaraspor), Suat Okyar (TFF)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!