Kim bunlar dedim yanıtımı aldım

Haberin Devamı


GEÇEN salı günü, İzmir’deki Taksim Gezi Parkı protesto eylemlerine değindim. Polisin yanındaki eli sopalı sivil vur timlerinden söz ettim ve de sordum:
“Kim bu adamlar? Hepsi polisse neden herhangi bir şekilde bunu belirtmiyorlar? Yok hepsi sivilse, polisin yanında ne işleri var? Böyle bir uygulama olağan mıdır? Ve son olarak... Kim bunlar?”
Nitekim bu eli sopalılar Türkiye’nin gündemine oturdu, Hürriyet’in önceki günkü manşetine de yansıdı. Emniyet Müdürü Ali Bilkay, “Onlar sivil polis” dedi ve bazılarının talimatına rağmen yelek giymediğini bildirdi.
İzmir Valisi Mustafa Toprak’ın görüşü şöyleydi: “Öyle polis mi olur? Toplumsal olaylarda sivillere yelek giydireceksiniz. Açıkça söylüyorum, böyle polis olmaz.” Ve valilik, müfettiş gönderilip soruşturma açılması için bakanlığa başvurulduğunu açıkladı.
Sonuç olarak yanıtımı almış bulunuyorum...

Haberin Devamı

Çocuklarımız kobay değil

BİZİM Mustafa Oğuz’un’un Gazi Ortaokulu ile ilgili haber geçenlerde Hürriyet Ege’de yayınlandı. Neydi sorun? 2 ve 3’üncü sınıf öğrencilerinin önümüzdeki yakındaki Salih İşgören ve Melih Özakat ilköğretim okullarına dağıtılacağı bildirildi, veliler de tepki gösterdi. Bir grup veli, Konak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne uygulamanın durdurulması için dilekçe vedi. Daha önce kendilerine, “çocuklarınız, öğrenim gördükleri okuldan mezun olacak” denildiğini vurgulayan velilerin tepkisi şöyle:

Kim bunlar dedim yanıtımı aldım

Değişiklik istemiyoruz

“Ancak 2013-2104 öğretim yılında çocuklarımızın başka okullara nakil olacağını öğrendik. Okul değişikliği istemiyoruz. Bu durum çocuklarımızı zor durumda bırakacak. 120 çocuğumuz psikolojik olarak olumsuz etkilenecek, yarım ve tam gün sorunları yaşanacak. Tüm velileri sosyal medyada örgütlenmeye, desteğe çağırıyoruz. Bizim çocuklarımız kobay değil.”

BORNOVA’DAN BİR İSTEK

Kim bunlar dedim yanıtımı aldım

Haberin Devamı

Parkta aletli spor yapalım

BORNOVA Erzene Mahallesi 113 Sokak sakinleri, açık alanda spor tesisi istiyor. İZYUVA çıkışı, diyaliz merkezi yanındaki yeşil alanı Bornova Belediyesi yıllardır özenle ve sevgiyle bakıyor. Mahalle sakinleri, şimdi Başkan Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’dan da bu güzelliğin yanında ev kadınlarının kendilerini fit ve zinde hissetmeleri için yeşil alanın içine açık alan spor ekipmanları konulmasını istiyor. Obeziteyle savaş alanında spora önem veren Başkan Sındır’ın bu isteğe kayıtsız kalmayacağını biliyoruz.

Fatma-Erdoğan DİKİCİ


BİR YAKINMA

Kim bunlar dedim yanıtımı aldım

Bu çöplük kalacak mı burada yaşanacak mı


BU görüntü Bornova Erzene Mahallesi’nden. Yıllardır tüm yakınmalara karşın, bu görüntülere kayıtsız kalındı, koşullar her geçen gün kötüleşti, mahalle içinde çöplük oluştu. Bu sağlıksız çöplükte üstelik yaşayanlar da var. Daha doğrusu yaşamaya çabalayanlar. Buraya acilen el atılması gerekiyor. Kentsel dönüşüm yaşanan mahallenin ortasında bu sağlıksız çöplüğün kaldırılmasını, buraya çeki düzen verilmesini istiyoruz. Kaymakamlığın, belediyenin, sağlıkla ilgili birimlerin bir an önce harekete geçmesini bekliyoruz. Saygılarımızla


Mahalle sakinleri

Yazarın Tüm Yazıları