Kim bunlar?

TAKSİM Gezi Parkı’nda başlayan, İçişleri Bakanı Muammer Güler’in açıklamasına göre 67 ile yayılan direniş, polisin aşırı tepkisi geçen hafta sonu Türkiye’nin gündemindeydi.

Haberin Devamı

 Yine Güler’in bildirdiğine göre, 235 eylem düzenlenmiş. Gözaltına alınanlar, yaralananlar, biber gazından nasiplenenler... Gazetelere enine, boyuna yansıdı. “Umarız ders alınmıştır” yorumları yapıldı, hasar raporları hazırlandı. Bunlarla ilgili ayrıntıya girmeme gerek yok. Ben tanık olduğum bir görüntüden yola çıkacağım. Gerçi bu görüntü artık sosyal medyaya iyice yayıldı... Facebook, tweet sütunları yorumlarla doldu. Çünkü, bu görüntüler büyük merak uyandırıyordu ve de çok endişe vericiydi.

Birtakım siviller
Cumartesi gecesi Alsancak Mustabey civarındaydım. Çeşitli gruplar, sloganlar bağırarak geçti. Polis önlem almıştı. Benim olduğum bölgede taşkınlık olmadı, olay yoktu, biber gazı stokları eritilmedi. Ama birtakım adamlar vardı ki çok dikkat çekiciydi. Sivil giyimli bu adamların ellerinde sopalar, çubuklar... Gruplar halinde dolaşıp, arada polislerle sohbet ediyorlardı. Kim oldukları, ne iş yaptıkları belli olmadığından, ürkütücüydüler.

Haberin Devamı

Kim bunlar

Normal midir
Üzerlerinde polis olduklarını belirleyici herhangi bir işaret, yelek, kep falan yoktu. Pazar gecesi iyice gündeme geldi bu adamlar. Eylemcilere acımasızca saldırıp dövmüşler. Önce polis gaz sıkıyormuş, sonra da ‘sopalı sivil vur timleri’ ortaya çıkıp girişiyormuş eylemcilere.
Şimdi soruyorum... Kim bu adamlar? Hepsi polisse neden herhangi bir şekilde bunu belirtmiyorlar? Yok hepsi sivilse, polisin yanında ne işleri var? Böyle bir uygulama olağan mıdır? Ve son olarak... Kim bunlar?

(NOT: Belki siz bu yazıyı okuyana kadar bir açıklama yapılacaktır. Ama unutulmasın bu sopalı sivil vur timleri, pervasızca İzmir sokaklarındaydı, acımasızca görev yaptı. Ve neden sivildiler?)

Yazarın Tüm Yazıları