Kilo verememenizin 7 sebebi

Güncelleme Tarihi:

Kilo verememenizin 7 sebebi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2016 09:28

Bu hafta itibariyle baharın geldiğine şüphe kalmadı! Bilin bakalım yakında ne olacak? Yaz gelecek! Ve siz yine kilolarınızdan kurtulmamışsanız, sahilde sere serpe güneşlenenlere, incecik kıyafetleriyle salınanlara gıptayla bakacaksınız. Peki sizin onlardan ne farkınız var? Evet, birkaç kilo farkınız var. Öncelikle ben bir türlü kilo veremiyorum diye kendinize üzülmeyi bırakın. Neden kilo veremediğinizin 7 sebebini sizin için sıraladık ve artık bir bahaneniz kalmadı... Hala vaktiniz varken kurtulun fazlalıklarınızdan!

Haberin Devamı

Tatlıyı tamamen kestiniz, onlarca diyet denediniz, spor yaptınız, hatta aç bile kaldınız ama bir türlü kilo veremediniz. Sizce de bir tuhaflık yok mu?

Düzenli spor yapıyorsunuz, yediklerinize de günbegün dikkat ediyorsunuz. Aslına bakarsanız yaptığınız her şey tam da olması gerektiği gibi. Fakat bir bakıyorsunuz baskül hiç de öyle söylemiyor. Bir karışıklık var ama ne? Gelin neleri yanlış yaptığınıza bir bakalım.

1. RUHEN HAZIR HİSSETMİYORSUNUZ

Kilo verememenizin 7 sebebi

Bir kez kilo vermeye niyetlendiyseniz buna sadece fiziken değil ruhen de hazır olmalısınız. Spor yapıyor, yediklerinize dikkat ediyorsunuz ama bir yandan da sürekli aklınız fikriniz kilonuzda. Ne kadar çaba gösterirseniz gösterin şayet sürekli stresliyseniz, kilo vermeniz zorlaşır. Aynı şekilde özgüveniniz yerinde ve kendinizi motive olmuş hissediyorsanız, kilo vermeniz için çıktığınız yolda emin adımlarla yürürsünüz. Yapılan araştırmalar, yediğiniz yemeğin light ve beklentinizi karşılamadığını düşündüğünüz sürece doyma hissine ulaşamayacağınızı söylüyor. Bu nedenle yediğiniz yemek basit bir salata bile olsa bu yemeğin çok lezzetli olduğunu ve beklentinizi karşıladığınızı hayal edin. Göreceksiniz bir anda çok şey değişecek.

Haberin Devamı

2. SU İÇMEYİ ALIŞKANLIK EDİNMEDİNİZ

Kilo verememenizin 7 sebebi

Su içmeyi unutmak diye bir gerçek var hayatımızda. Her nasıl oluyorsa yemek yemeyi unutmuyoruz da, su içmeyi unutuyoruz. Günde en az sekiz bardak su, kilo verme hedefi olan biri için oldukça önemli bir nokta. Artık unutmak da bahane sayılmaz aslında. Düzenli su içme alışkanlığı edindiğinizde bir süre sonra aşırı yeme isteğinizin de ortadan kalktığını göreceksiniz. Su içmek nedir ki diyebilirsiniz ama gerektiği kadar su içtiğinizde metabolizmanız daha iyi çalışacak ve organlarınız işlevini daha iyi yerine getirecek.

Haberin Devamı

Aç hissettiğinizde öncelikle su içmeyi alışkanlık edinin. Kim bilir belki de o anda aslında susamışsınızdır. Su içmeyi hatırlamak için bir çözüm yolunuz yoksa, sizin için bunu yapacak bir ‘koçunuz’ olduğunu biliyor musunuz?  FitWell’in en beğenilen özelliklerinden biri de gün boyunca size su içmeyi tatlı tatlı hatırlatıyor olması. Deneyin, su içmeyi hatırlamanın ne kadar eğlenceli olabileceğini görün! 

3. ANA ÖĞÜNLERİ ATLIYORSUNUZ

Kilo verememenizin 7 sebebi

Kilo verme ya da sağlıklı beslenme yolunda yapılan en büyük yanlışlardan biri de öğün atlamak. Sabah, öğle ya da akşam, herhangi bir öğünü atladığınızda daha hızlı kilo vereceğinizi sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Midenizin uzun süre boş kalması, bir sonraki öğününüzde daha fazla acıkmanıza ve dolayısıyla fazla yemenize neden olur. Ayrıca bir öğün yemediğiniz için başlarda bu size iyi bir şeymiş gibi gelse de, sürekli yemek düşündüğünüzü fark ettiğinizde yanlış yolda olduğunuzu sezebilirsiniz. Metabolizmanız yavaşlayacak ve bu nedenle enerjinizin düştüğünü hissedeceksiniz. Dolayısıyla ana öğünlerinizi asla atlamayın. 

Haberin Devamı

4. ACELE ACELE YİYORSUNUZ

Kilo verememenizin 7 sebebi

Bazı insanlar yemek yemek için yaşar, bazıları da yaşamak için yemek yer. Yemek yemek için yaşamak zorunda değilsiniz ama bu aktiviteyi bir zevke dönüştürmek sizin elinizde. İyi çiğneyerek, tadına vararak ve sindirerek yemek yemek hem size bir zevk kazandırır hem de kilo vermenizi kolaylaştırır. Siz yavaş yedikçe beyninize giden uyarılar zamanında doymanızı sağlar. Hızlı yediğinizde ise tam tersi olur, hızlı doyarsınız ve yine aynı şekilde hızla acıkırsınız. Isırdığınız her lokmadan tat almaya bakın.

5. UYKUNUZU İYİ ALMIYORSUNUZ

Kilo verememenizin 7 sebebi

Haberin Devamı

Yaşamı düzenleyen en önemli noktalardan biri de iyi uyku uyumak. Her gün aynı saatte yatıp aynı saatte kalkmak bedeninizi bir düzene sokar. Sabah uyanma saatinize göre bir düzen belirleyebilirsiniz. Dengesiz uyku saatleri metabolizmanızın dengesini bozar ve yavaş kilo vermenize neden olur. Yetişkinler için ortalama 7 saat dengeli bir hayat için yeterlidir.

6. SPORDAN SONRA ATIŞTIRMADAN DURAMIYORSUNUZ

Kilo verememenizin 7 sebebi

Terlediniz, yağları yaktınız, iyi hissediyorsunuz. Şimdi kendinizi ödüllendirme zamanı diye düşünüyorsunuz ama her seferinde yanılıyorsunuz. Spor sonrası beslenme çok önemlidir. Günlerce harcadığınız emekler her seferinde bir parça çikolatayla heba olabilir. Spor sonrası 150 kalori almanız gerektiğini unutmayın.

Haberin Devamı

7. HAREKETSİZ KALIYORSUNUZ

Kilo verememenizin 7 sebebi

Yediklerinize son derece dikkat ediyorsunuz ama hareketsizseniz, kilo vermekte zorlanmanız çok doğal. İstediğiniz kadar az yiyin ve sağlıklı beslenin, herhangi bir aktivite olmadan hedefinize ulaşmanız zor görünüyor. Yaşam tarzınıza uygun şekilde kendinize bir plan çıkarın ve bu plana uyun. Bu bir yürüyüş olabilir, bisiklet ya da kendi kendinize yapacağınız bilinçli egzersizler olabilir. Ama her şeyden önce bu programa uymak konusunda kendinize söz vermeniz gerekiyor. Spora zaman ayırmak gerçekten özveri ister. Siz de kararlı olursanız bu yolda, bunu başarabilirsiniz.

Şimdi, baharın cıvıltısının her yanda hissedilmeye başladığı bu günlerde, hayatınızın en güzel kararını almak için çok iyi bir fırsatınız var. Eğer bugün harekete geçmeye karar verirseniz, yazın en güzel zamanlarında fit bir vücuda sahip olabilirsiniz. Sahillerin ve incecik yaz kıyafetlerinin tadını dilediğiniz gibi çıkarabilirsiniz.

Kendinize bir hedef belirlemek hayatınızı çok daha kolaylaştıracak. FitWell’in ‘Zayıfla ve Yağ Yak’ programını deneyerek işe başlayın, mobil koçunuzun sizin için özel hazırlayacağı beslenme ve egzersiz programıyla hedefinize ulaşmanız çok daha kolay ve zevkli olacak...

Haydi, bu yaz sizin yazınız olsun!

 

Kilo verememenizin 7 sebebi
 Tarafından hazırlanmıştır.

 

 

BAKMADAN GEÇME!