Kilo verdi, sağlığına kavuştu

Güncelleme Tarihi:

Kilo verdi, sağlığına kavuştu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2016 11:08

Kilo verdi, sağlığına kavuştu

Haberin Devamı

İzmirli 48 yaşındaki ev hanımı Hülya Çevik, aşırı kilo ile birlikte görülen şeker hastalığı ve kalp ritim bozukluğu şikayetiyle başvurduğu Özel Gözde İzmir Hastanesi'nde hem kilo verdi, hem de eski sağlığına kavuştu.

Yaşına ve boyuna bağlı olarak morbid obez olarak kabul edilen Hülya Çevik, Beslenme ve Diyet Uzmanı Hülya Çolak gözetiminde kısa bir sürede 83 kilodan 69 kiloya düştü. Diyet Uzmanı Hülya Çolak, başlangıçta hastanın kan şekerinin 130 olduğunu fakat uygulanan diyet programından sonra bu değerin 89'a gerilediğini belirtti; vücut yağ oranının ise yüzde 41'den 35'e indiğini ifade etti.

Hastanın vücut yapısına uygun olarak dengeli ve kalıcı kilo verdiğini de dile getiren Çolak, “Hülya hanım verdiğimiz diyabetik beslenme programına harfiyen uydu. Beslenme düzenine ve besin miktarlarına özen gösterdi, haftada 3 gün yarımşar saat tempolu olarak yürüdü. Şu anda şeker ve kalp ritim bozukluğu sıkıntıları da ciddi oranda azaldı. Hem sağlığına kavuştu hem de kilo verdi" diye konuştu.

Beslenme düzenini oluştururken ara ara verilen molaların çok önemli olduğunu belirten Çolak; “Danışanlarıma diyet süresince, özel günlerinde ya da dinlenmek istediği zamanlarda mutlaka küçük aralar ve özel programlar planlıyorum. Bu küçük aralar, danışanlarımın motivasyonunu yükselterek bıkkınlık duygusundan uzak tutuyor. Ayrıca danışanmlarımla 7/24 iletişimde olmam kendilerini daha güvende hissetmeleri açısından etkili oluyor" dedi.

En son 23 yıl önce 60'lı kiloları gördüğünü söyleyen ev hanımı Hülya Çevik kendini yeniden doğmuş gibi hissettiğini söyledi. Kilo vermeden önce, nefes almakta zorlandığını, hareketlerinin kısıtlandığını ve yokuş çıkarken dinlenmek zorunda kaldığını da belirten Çevik, verdiği kilolar ile tüm bu sıkıntılarına da veda ettiğini söyledi. Kendisine gösterdikleri ilgiden ötürü başta Beslenme ve Diyet Uzmanı Hülya Çolak ve Gözde İzmir Hastanesi yetkililerine de teşekkür etti.

İZMİR (DHA)

foto

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!