Kilit isim Lakovic

A Milli Takımımız, F Grubu’nun liderlik maçında Slovenya karşısına çıkacak.

Haberin Devamı

Şu anda grupta ilk 2’ye girmeyi garantilediğimiz için ve de bir gün dinlenme hakkını elde ettiğimiz için avantajlı konumdayız. Hatta Slovenya ile oynayacağımız maçtan önce çeyrek finaldeki rakibimizin kim olacağının belirlenecek olması da bizim için ayrı bir avantaj.

Slovenya önündeki şansımıza gelince... İstatistik açısından gayet başarılı bir grafik çizdiğimiz ortada. Ancak, son oynadığımız İspanya ve Sırbistan maçlarında hücumda büyük sıkıntı yaşadığımız da bir gerçek. Özellikle sertleşen savunmalar karşısında sayı bulmakta zorlanıyoruz. Takımın lideri Hidayet’in, sakatlığı nedeniyle tam verimli olamaması ayrı bir sorun. Bunlara bir de grup maçlarında yüzde 80 olan serbest atış yüzdemizin son Sırbistan maçında yüzde 50’lere kadar düşmesini eklersek, Slovenya karşısına ne kadar büyük sıkıntılarla çıkacağımız ortada. Ama, kazanma alışkanlığına sahip olmamız, sert savunma anlayışımız ve her top için savaşmamız, yukarıdaki olumsuzlukları silip, bizi bir anda galibiyete götürüyor.

Haberin Devamı

Nachbar ve Lorbek’e de dikkat

Bugüne dek katıldığı turnuvaları iyi başlayıp kötü bitiren Slovenler ise bu kez daha kararlı bir görüntü sergiliyor. Oyun kurucu Lakovic, takımın lideri konumuna gelmiş. Hem takımını yönetiyor, hem de skor yükünü üstleniyor. Zaten Slovenya’nın kilit ismi de o. Lakovic’i durdurursak, galibiyete yakın olan taraf biz oluruz.
Diğer önemli oyuncuları ise, pota altında görev yapan Lorbek ve yeni sezonda Efes Pilsen formasıyla izleyeceğimiz Nachbar. Ancak ben bu oyuncuların son derece formda olan Ömer Aşık, Oğuz ve Semih’in karşısında fazla sayı üreteceğini sanmıyorum. Yeter ki, onlara potaya yüzleri dönük şekilde şut atma şansı tanımayalım.

Şampiyonada üretilen sayı ve yenilen sayı yönünden Slovenya’ya fazla bir üstünlüğümüz yok. Ancak, gerek moral, gerekse turnuvanın iki yenilgisiz takımından biri olmamız, bugünkü karşılaşmada bizi daha şanslı bir konuma getiriyor.
    Â

Yazarın Tüm Yazıları