Kilis'te Üzüm Festivali

Güncelleme Tarihi:

Kiliste Üzüm Festivali
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2017 21:38

Kilis'te Üzüm Festivali

Haberin Devamı

Reşit ÇELEBİOĞLU/MUSABEYLİ (Kilis),(DHA)- KİLİS’in Musabeyli İlçesi'nde, bu yıl ilk kez Üzüm Festivali düzenlendi.
Kilis Valiliği tarafından Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü koordinesinde ilçeye bağlı Çayıraltı Köyü'nde düzenlenen festivalin açılışına; Vali Mehmet Tekinarslan, Ak Parti Kilis Milletvekili Mustafa Hilmi Dülger, Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, Musabeyli Kaymakamı Ertuğrul Avcı, Polateli Kaymakamı Bayrak Türker, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Songül Kadıoğlu ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından halk oyunları gösterisi sunuldu.
Kilis Valisi Mehmet Tekinarslan, kentin yöresel 5 ürünün tanıtımına ihtiyaç olduğunu belirterek, "Başta üzümümüzü, zeytinimizi fıstığımızı hem nitelikli, sağlıklı üretir, hem de yerince pazara hazırlayacak şekilde işlemden geçirirsek, bir de bunun üzerine el birliğiyle tanıtım ve markalaşmaya itersek, o zaman bizim için bu sadece 3- 5 dönüm bağ sahibi olmaktan çıkar, bir iş yeri sahipliğine dönüşür. O zamanda yeni nesil hem sağlıklı, hem de ürünlerle büyür, hem de kendi geçimini sağlayacak geçim kaynağına sahip olur" dedi.
Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara ise, kentte çok iyi üzüm yetiştirildiğini ifade ederek, "Bizim çok iyi değerlerimiz var. Üzümü bugün yetiştirmek kolay değil, yemek çok kolay, Önümüze yaş  üzüm geldiği zaman yiyoruz. Kuru üzüm geldiği zaman aynı şekilde avuçlayarak ağzımıza atıyoruz. Ama yetişene kadar neler çekiyoruz. Ekmesi bir dert, onu aşılaması bir dert, bağ bellemesi bir dert, sürmesi bir dert, üzümü kesmesi bir dert, sermesi bir dert, satması daha büyük bir derttir" diye konuştu.
Yapılan konuşmalardan sonra bağlardan Kilis karası üzümler kesilip kurutulması için serildi. Daha sonra protokol üyeleri pekmez yapılan tesisi ziyaret etti.
​FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!