Kilis'te, üniversitede panel

Güncelleme Tarihi:

Kiliste, üniversitede panel
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2017 10:39

Kilis'te, üniversitede panel

Haberin Devamı

Songül ALTIAYLIK/ KİLİS,(DHA)- KİLİS'te 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla 7 Aralık Üniversitesi'nde panel düzenlendi.
7 Aralık Üniversitesi Muallim Rıfat Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen panele, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nazım Şekeroğlu, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Muallim Rıfat Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Halil Uzun'un başkanlığını yaptığı panele Araştırma Görevlisi Ayşen Çoban ve İlahiyat Fakültesi 3'üncü sınıf öğrencisi Mahmut Açıkel panelist olarak katıldı.
Yrd. Doç. Dr. Halil Uzun, ülke nüfusumuzun yüzde 12,5’inin engelli vatandaşlardan oluştuğunu ve üniversitede eğitim alan engelli öğrenci sayısının az olduğundan bahsetti.
Ayşen Çoban ise, konuyu teknik açıdan değerlendirerek özellikle kampüs yaşamı sırasında engelli öğrencilerin karşılaştıkları sorunlardan ve bu sorunların gerekli çevre düzenlemeleriyle çözülebileceğini kaydetti.
Mahmut Açıkel de, üniversiteyi 50 yaşında kazanmış engelli bir öğrenci olarak, fiziksel engelin bir sorun olmadığını, asıl engelleri insanların kendi kafasında yarattığını belirtti.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!