Kilis'te uluslararası öğrenci sayısı artıyor

Güncelleme Tarihi:

Kiliste uluslararası öğrenci sayısı artıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2018 09:39

Kilis'te uluslararası öğrenci sayısı artıyor

Haberin Devamı

Reşit ÇELEBİOĞLU/KİLİS, (DHA)- KİLİS 7 Aralık Üniversitesi’nde 2018-2019 akademik yılında uluslararası öğrenci sayısı geçen yıla göre yaklaşık 2 kat arttı.
Sri Lanka, Azerbaycan, Türkmenistan, Mısır, Afganistan, Malavi, Suriye, Nijer gibi farklı ülkelerden gelen toplam 622 uluslararası öğrenci yeni eğitim-öğretim yılında, Kilis 7 Aralık Üniversitesi’nde öğrenim görecek. 549’u Suriye, 45’i Türkmenistan, 19’u Azerbaycan uyruklu olan uluslararası öğrenciler arasından başarılı olanlar barınma, yemek gibi konularda Kilis 7 Aralık Üniversitesi tarafından desteklenecek.
Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun, “2018-2019 öğretim yılı itibarıyla uluslararası öğrenci sayımızda ciddi artışlar olmuştur. Bu, memnuniyet verici bir durumdur. Üniversitemiz eğitim-öğretim kalitesi, donanım, alt yapı, kampüs hayatı gibi konularda öğrencilerimizin ihtiyaçlarına en iyi şekilde cevap verebilecek hizmetleri sunmaktadır. Bununla beraber üniversitemiz bünyesinde faaliyetlerine devam eden TÖMER (Türkçe ve Yabancı Diller Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi) uluslararası öğrencilerimize dil eğitimi ve öğretimi vermektedir. Üniversite olarak uluslararası öğrencilerimize her türlü konuda destek olmaya ve üniversitemizin bu öğrencilerimize sunacağı fırsatları artırmaya çalışıyoruz" dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!