Kilis'te, 'sağlık' yürüyüşü

Güncelleme Tarihi:

Kiliste, sağlık yürüyüşü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2017 18:44

Kilis'te, 'sağlık' yürüyüşü

Haberin Devamı

Reşit ÇELEBİOĞLU/KİLİS, (DHA) - KİLİS'Te, 'Sağlık için hareket et yaşadığını fark et' etkinliği kapsamında yürüyüş gerçekleştirildi.
İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, Kilis Belediyesi ile Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen etkinlik kapsamında öğrenciler, öğretmenler, daire amir ve müdürleri ile Kilis belediyesi personelinin katılımıyla yürüyüş gerçekleştirildi. Çevreyolu üzerindeki Fıstıklı Park önünde toplanan kalabalık, pankartlar açarak yürüyüşe başladı. Yürüyüş öncesi konuşan İl Sağlık ve Halk Sağlığı Müdürü Turgay Happani, "Türkiye Halk Sağlığı Kurumunun başlattığı sağlıklı  beslenme ve hareketli hayat programı kapsamında sağlık için hareket et etkinlikleri düzenliyoruz. Günde 10 bin adım at mesajıyla vatandaşlarımızın sağlıklı yaşam kültürünü oluşturmaya ve fiziksel aktiviteye yönelmeleri için etkinlikleri düzenliyoruz" dedi.
Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara ise Sağlık Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’na projeden dolayı teşekkür ederek, "Spor bizim olmazsa olmaz, hayatımızın bir parçası olması lazım. Biz de belediye olarak üzerimize düşeni fazlasıyla yapmaya çalışıyoruz. Gerek yürüyüş yollarımızla, gerekse bayanlara spor merkezlerimizle gerekse diğer aktivitelerimizle belirli bir noktaya getirdik. Bu yıl 2 kilometrelik yürüyüş yolumuzu tamamladık. Yıl sonuna kadar 4 kilometre daha yapacağız. Hedefimiz 10 kilometreye çıkarmaktır. Türkiye’nin en uzun yürüyüş pistini Kilis’te gerçekleştirmek istiyoruz" diye konuştu.
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!