Kilis'te jandarmanın kullandığı silahlar tanıtıldı

Güncelleme Tarihi:

Kiliste jandarmanın kullandığı silahlar tanıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2017 12:40

Kilis'te jandarmanın kullandığı silahlar tanıtıldı

Haberin Devamı

Reşit ÇELEBİOĞLU/ KİLİS, (DHA)- KİLİS'te, jandarmanın kullandığı son teknoloji silahlar Türk Jandarma Teşkilatı'nın 178'inci kuruluş yıldönümü kapsamından tanıtıldı.
Etkinliğe; Vali İsmail Çataklı, Belediye Başkan Vekili Ahmet Polat, 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun, İl Jandarma Komutanı Albay Gökhan Şahin,  Cumhuriyet Başsavcısı Zafer Asker, İl Emniyet Müdürü Günter Şenses, askeri personel, daire amir ve müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan İl Jandarma Komutanı Albay Gökhan Şahin, "Başarılarla dolu, 178 yıllık köklü bir tarihi sahip olan Jandarma Genel Komutanlığı kuruluşundan bugüne kadar yüce milletimizin engin, sevgi, güzeline mazhar olmuş. Türkiye Cumhuriyetinin bölünmez bütünlüğünün korunması, milletimizin, huzur ve güvenliğiyle kamu düzenin sağlanması yönündeki güvenlik kuvvetleriyle ulusumuzun her zaman takdirini kazanmıştır" dedi.
Kilis Valisi İsmail Çataklı ise, Jandarma Teşkilatı'nın 1839 yılında kurulduğunu anımsatarak, "Gelişen güç yapısı, eğitim düzeyi, teknolojik donanımıyla kıvanç duyduğumuz Jandarma Teşkilatımız, üstlendiği önemli sorumluluğun bilinciyle, hukukun üstünlüğünden taviz vermeden, yurdumuzun bölünmez bütünlüğünü koruyarak, huzur ve güvenliği sağlayan bu vatansever tutum ve üstün hizmet anlayışı ile yüce Türk milletinin gurur kaynağı olmuştur. Yurdumuzun her köşesinde halkımızla iç içe ve büyük bir özveriyle görev yapmakta olan jandarma teşkilatı, 'Önce insan' diyerek ve 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' anlayışına sahip olarak, vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerini gözeten, halkın memnuniyetini sağlayan bir görev bilinci ve hizmet anlayışı ile halkımızla bütünleşmiştir" diye konuştu.
Konuşmaların ardından jandarmanın kullandığı son teknoloji silahlar tanıtıldı. Jandarmanın bomba arama konusunda eğitimli köpek timinin gösterisi uzun süre alkışlandı. Etkinlikler kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere öğrencilere de çeşitli hediyeler verildi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!