Kilimli'deki işçilerin eylemi

Güncelleme Tarihi:

Kilimlideki işçilerin eylemi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2016 15:43

- CHP Genel Başkan Yardımcıları Bingöl ve Torun, Çatalağzı beldesindeki bir termik santralde eylem yaptıkları sırada, bağlı bulundukları taşeron firmanın sözleşmesinin feshedilmesi nedeniyle işsiz kalan işçileri ziyaret etti- Bingöl:- "Birinci amacımız istihdam yaratan bütün kurumları büyütmek, yaşatmak ve onların varlığını sağlamak"

Haberin Devamı

ZONGULDAK (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcıları Tekin Bingöl ile Seyit Torun, Zonguldak'ın Kilimli ilçesi Çatalağzı beldesindeki bir termik santralde eylem yaptıkları sırada, bağlı bulundukları taşeron firmanın sözleşmesinin feshedilmesi nedeniyle işsiz kalan işçileri ziyaret etti.

Bingöl ve Torun, Çatalağzı beldesindeki termik santralın önüne kurdukları çadırda bekleyişini sürdüren 138 işçi ve ailelerini ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bingöl, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin içinde bulunduğu koşullarda her gün acılar yaşadıklarını belirterek, Zonguldak'ın emeğin ve emekçinin yoğun olduğu kentler arasında yer aldığını ifade etti.

Bingöl, "Sorunlarla yakından ilgilenen, iyi niyetle yaklaşıp somut çözümler öneren tek parti CHP'dir. Diğer partinin milletvekilleri bu tür sorunlarla meşgul değiller. Bizim milletvekili arkadaşlarımız Zonguldak'ın neresinde sorun olursa olsun o sorunları kendi birinci sorunları olarak görerek olaylara yaklaşıyorlar. Sorunları parlamentoya ve Ankara'ya taşınmasında öncülük yapıyorlar. İktidar olanlar işçinin derdiyle ilgilenmiyor. Hükümet sadece ve sadece kendi siyasi ikballerinin peşinde koşuyor. Ama sizin derdiniz bizim derdimizdir. Biz bütün ülkedeki yurttaşlarımızın derdini kendine dert edine bir siyasi partiyiz" diye konuştu.

Haberin Devamı

Bingöl, termik santralde yaşananları yerinde görmek ve dinlemek için kente geldiklerini vurgulayarak, şunları söyledi:

"Sorunları sizden dinledikten sonra değerlendireceğiz. Ayrım yapmaksızın işçi ve işveren haklarını da gözeterek çalışma yürüteceğiz. Bu tür kurumlar ne yazık ki AKP eliyle özelleştirildi. Binlerce emekçi kardeşimizi işlerini kaybettiler. Birinci amacımızı istihdam yaratan bütün kurumları büyütmek, yaşatmak ve onların varlığını sağlamak. Orada çalışan işçi kardeşlerimizin sosyal haklarının da verilmesi bizim temel bakış açımızı oluşturuyor."

- Ailelerin tepkisi

İşçilerden Vedat Alkan'ın eşi Gülay Alkan, iki çocukları olduğunu belirterek, "Eşim işsiz kaldı. İki çocuğumla ortada kaldık. Çocuklar süt istiyor. Okul ihtiyaçları var. Kredimiz de var ne yapacağımızı bilemiyoruz. yetkililerden yardım bekliyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Hayri Günlüoğlu'nun annesi Nezaket Günlüoğlu ise oğlunun eylem nedeniyle işsiz kaldığını ifade ederek, "Oğlumdan başka kimsem yok bana bakacak. Termik santralde çalışıyordu, işsiz kaldı. Oğluma iş istiyorum başka da bir şey istemiyorum. Hiçbir gelirimiz yok" diye konuştu.

Kilimli ilçesindeki termik santralde çalışan taşeron işçileri, 19 Şubat'ta kadro almak ve asgari ücret artışının maaşlarına yansımadığı gerekçesiyle eylem başlatmıştı. Dün, termik santrali işleten şirket, 138 işçinin çalıştığı taşeron firmanın sözleşmesini feshetmesinin ardından, tüm işçileri maaş alacakları, ihbar ve kıdem tazminatlarını ödeyerek işten çıkarmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!