Kılıçdaroğlu'ndan Yeniçağ gazetesine ziyaret

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğlundan Yeniçağ  gazetesine ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2016 10:10

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önceki gün saldırıya uğrayan Yeniçağ Gazetesi'ne geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu'nu gazete yöneticileri kapıda karşıladı. Kılıçdaroğlu, gazetenin yöneticileriyle bir süre görüştü.  Çıkışta gazetecilere açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, "Basın özgürlüğü bir demokrasi açısından olmazsa olmazlardan biridir. Yeniçağ gazetesi bir düşünce, bir emek ürünü, demokratik parlamenter sistemi savunan bir gazete. Yenicağ'a yapılan saldırı, demokrasiye basın özgürlüğüne saldırıdır. Kendilerine geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Gazete yüreklice yoluna devam edecek. Bu kararlılığı gördüm. Baskılar gelecektir. Gazetecilerin üzerine baskılar gelecektir. Türkiye'de 146 gazetecinin hapiste olması, demokrasimiz üzerindeki en büyük gölge, kara bir lekedir. Hep birlikte gazetecilerin özgürce çalışacağı ortamı yaratmak görevimizdir. Partim adına bu görevi yerine getirmeye çalışıyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı

'HÜKÜMET KANADINDAN TEPKİ GELMEMESİ BENİ DERİNDEN ÜZDÜ'

"Beni en derinden üzen olaylardan biri de yapılan bu saldırıdan sonra hükümet kanadından hiçbir tepkinin gelmemiş olmamasıdır" diyen Kılıçdaroğlu, "Hükümet kanadından da bir tepki gelmesi gerekirdi. 'Medya benim düşündüğümü yazmıyor' diye, 'beni savunmuyor' diye medyaya karşı tavır takınmamız, saldırganları görmemezlikten gelmemiz doğru değil. Bu ülkeyi seven insanlar olarak hep birlikte çaba harcamak zorundayız. Geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum, inşallah bu tür olaylar olmaz" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu anayasa teklifi ile ilgili olarak ise şunları söyledi:  "Önce bir teklifi görmemiz lazım. Ama ilke olarak biz demokratik parlamenter sistemi savunuyoruz. Türkiye'nin dikta yönetimine doğru evrilmesi asla doğru değil. Şu anda bir fiil durdum var bunu sayın Bahçeli de ifade ediyor. Bu fiili durumun Türkiye'yi nereye getirdiğini gördük. Bu fiili durum içinde ekonomi, basın özgürlüğü bir taraflara gidiyor. Bu fili yapı içinde gazeteciler hapiste, bu fiil durum içinde parlamento demokratik anlamda görevini yapamıyor. Bu fiil durum içinde Türkiye bir kişinin iki dudağına teslim edilmiş durumda. Tam tersine bu fiil durumdan kurtulmamız, Türkiye'yi demokratik parlamenter sistem içinde özgürlükçü bir yapıya kavuşturmamız gerekiyor. Fili durum Türkiye'yi Kuzey Kore modeline götürüyor. Oysa biz demokrasimizle, insan haklarımızla, yargı bağımsızlığı ile özellikle Müslüman dünyasına örnek bir ülke konumuna gelmek istiyoruz." 

Haberin Devamı

ESNAFI ZİYARET ETTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yeniçağ Gazetesi'nin ardından çevredeki esnafı ziyaret etti. Esnafla çay içen Kılıçdaroğlu, açıklamalarda da bulundu. Basın özgülüğüne değinen Kılıçdaroğlu, “Ben gazeteciyi susturacağım, haber yapmayacak, yazı yazmayacak, benim düşündüğüm gibi haber yapmıyor. Böyle bir demokrasi olmaz" dedi.

“NE KADAR BAŞKA DOLARI VAR BİLMİYORUZ"

Döviz artışına ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'döviz bozdurun' çağrılarına ilişkin ise Kılıçdaroğlu, “Dünyadan koptuk. Ekonomi nasıl gidiyor bilmiyoruz. Siz daha iyi biliyorsunuz. Siz bizzat yaşıyorsunuz. Türkiye'nin durumu pek parlak değil. Kendisine yakın iş adamlarına çağrıda bulunması lazım. Kendisine yakın iş adamlarının dünya kadar dolarları var. Yurt dışında paraları var. Onları getirmesi lazım. Köprü, otoyol geçişlerini en son yaptıkları metro ihalesini Türk Lirası'na dönüştürmeleri lazım" diye konuştu.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştiren Kılıçdaroğlu, "Türk Lirası'na güvenmediği için 200 bin dolar olarak tutuyordu. Biz dile getirdikten sonra dolarları Türk lirasına çevirdi. Ne kadar başka doları var onları da bilmiyoruz. Çocuklarının ne kadar doları var bilmiyoruz. Çünkü Bilal Erdoğan'ın 30 milyon Euro'yu nasıl erittiğini öğrendik bir şekilde" şeklinde konuştu.

“VATANDAŞIN DOLARI YOK AMA ONLARIN VAR"

"Vatandaş yanımızda soralım" diyen Kılıçdaroğlu, yanındaki esnafa, "Kaç doların var?" diye sordu. Bunun üzerine konuşan esnaf, “En son bir arkadaş ile bir düğün arabasının önünü kesmiştik. 1 dolar almıştık o hala duruyor" cevabını verdi. Kılıçdaroğlu da, “O çok tehlikeli bir şey. Görüyorsunuz vatandaşın doları yok. Ama onların var. Ayakkabı kutularında var. Çocuklarının yatak odalarındaki kasalarda var. Hiç birisinde Türk lirası yok. Dönüp millete dolar bozdurun diyorlar. Olmayan para nerede bozdurulacak" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

“HİÇ BİR ZAMAN DÖVİZ HESABIM OLMADI"

"Döviziniz var mı" sorusuna ise Kılıçdaroğlu, “Hiç bir zaman döviz hesabım da olmadı. Ben kendi ülkemin parasına güvenen biriyim. Her zaman öyle oldum. Sadece çocuklarım yurt dışına gittiği zaman bankalarına gidip dolar satın aldım. Çocuklarım yurt dışına giderken harçlık olarak verdim o kadar" diye yanıt verdi.

BAKMADAN GEÇME!