Kılıçdaroğlu'ndan önemli açıklamalar

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğlundan önemli açıklamalar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2013 10:07

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin gelecek dönemde ses getirici eylem yapıp yapmayacağı konusunda sorulan bir soru üzerine partisinin çalışmalardan örnekler verdi ve , “Tüm bu yaptıklarımızın ses getirmesi gerekmez mi? Ne yapacağız? Harakiri mi yapacağız?” dedi

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın izlediği Irak ve Suriye politikalarını da sert şekilde eleştirerek, "Irak'ta patlayan bombadan, Suriye'ye de akan kandan Erdoğan sorumludur, elinde kan vardır" dedi. Kılıçdaroğlu, hükümetin başlattığı çözüm süreci konusunda ise, "Dramatik olanı Kandil'in Türkiye'yi aydınlatmasıdır. Halk çözüm sürecinde nelerin taahhüt edildiğini, karşı tarafın ne beklediğini Kandil'den öğreniyor" diye konuştu.

Ekonomi Muhabirleri Derneği üyeleri ile sohbet eden CHP Lideri, şu mesajları verdi:

"O İMAMA SAHİP ÇIKMAK LAZIM..."

(Gezi olaylarının ardından görev yeri değiştirilen Bezm-i Alem Valide Sultan Camisi müezzini konusunda) Bir caminin imamını düşünün. Ben yalan söyleyemem dediği için sürülüyor. başbakanın yalancı olduğu bir ülkede herkesin yalancı olması isteniyor. bu kültür kırılması demektir. bütün namuslu düzgün insanların o imama sahip çıkması lazım. bunun ekonomiyle ne ilgisi var diyeceksiniz, siz sistemi yalan üzerine inşa ediyorsanız yalan üzerine inşa ettiğiniz yolun bir din adamına kadar ulaştığını görmelisiniz.

Haberin Devamı

"BAŞÖRTÜLÜ ADAY SORUN OLMAZ..."

(Yerel seçimlerde CHP'den başörtülü aday olup olmayacağı konusunda) Başörtülü başvurur, bizim için bir sorun olmaz. MHP'den de bir arkadaşımız oldu.

Kılıçdaroğlundan önemli açıklamalar

"TÜRKİYE'Yİ KANDİL AYDINLATIYOR..."

(Çözüm süreci konusunda) - Çözüm süreciyle ilgili bilgi verilmiyor, bize bilgi verilmiyor. dramatik olanı Kandil'in çözüm süreciyle ilgili Türkiye'yi aydınlatması. Halk çözüm sürecinde nelerin taahhüt edildiğini Kandil'den öğreniyor. Karşı tarafın ne beklediğini, Kandil'den öğreniyor.

"DERSİM ADI İÇİN REFERANDUM YAPILSIN..."

(Tunceli'nin adının Dersim olarak değiştirilmesi konusunda) - Tunceli ile Dersim'in arasında fark var. Osmanlı'daki Dersim coğrafyası ile bugünkü Tunceli arasında fark var. Adı Dersim olabilir. Bizce bir sakıncası yok. Arkadaşımızın biri de teklif verdi zaten. Referandum olabilir

"DİKTATÖR DEYİNCE KIZIYORLAR AMA..."

(Başbakan Erdoğan'ı diktatör olarak nitelemesi konusunda) Diktatör deyince kızıyorlar. Çocuğun okula gitme yaşını o belirliyor, evde yenecek yemeği o belirliyor, en son da seçmeli dersleri de o belirliyor. Dünyaya anlattık, dünya artık iyi biliyor. Dünyaya anlatıyoruz ama kendi ülkemize anlatamıyoruz.
Demokrasinin önündeki en ciddi tehlike etnik ve dinsel temelli siyaset.

Haberin Devamı

"AMAÇ, ÇARŞI GRUBUNU SİNDİRMEK..."

(Olaylı Beşiktaş-Galatasaray derbisi konusunda) - Derbi de güvenlik önlemlerinin yetersiz olduğunu herkes kabul ediyor. Binlerce kişi biletsiz giriyor. Maçtan önce atılan bazı tweetler de görülüyor. Olay çıkarmak için gidiliyor. Amaç çarşı grubunu sindirmek. Hükümet terörden medet umar hale geldi.

"TAKİPTEYSE, NEDEN YAKALAMADIN?"

(Ankara'daki Polisevi ve Emniyet Genel Müdürlüğü'ne roketatar saldırısı konusunda) - Polis merkezine saldırı yapılıyor, Bakan 'onlar takipteydi' diyor. Takipteyse niye öncesinde onları yakalamadın? Başbakan saldırıyı yapanlarla CHP'yi ilişkilendirdi. Sayın Başbakan promtera bakmadan konuşamaz. uzmanlar hazırlarlar konuşmalarını. O zaman bu saldırının olacağını nereden biliyordu? Büyük bir tezgahın içinde olduğumuzu kimse unutmasın. Derbi de bunlardan biri. Hitler döneminde Meclis yangını neyse, küçük bir örneği Ankara'da yaşandı. 2 bin polis gitti hemen saldırganı buldu. Öncesinde niye bulmuyorsun, elini tutan mı var?

Haberin Devamı

"BAŞBAKAN'IN ELİNDE KAN VAR"

(Dış politika konusunda)- Terör örgütleriyle iç içe geçen sensin. Apaydın kampında El Kaide'yi eğiten sensin. Irak'taki patlamalardan da, Suriye'deki can kayıplarından da Tayyip Erdoğan sorumludur. Başbakan'ın elinde kan var. Keşiş Pierre'in Haçlı seferlerindeki rolünü Tayyip Erdoğan üstlendi. Keşiş Pierrelerden bu ülkenin kurtulması lazım. Avrupa kurtuldu.

"DİN PARA DEĞİLDİR..."

Din para değildir, bunu paraya indirgediğinizde hata edersiniz.

"SES GETİRMEK İÇİN HARAKİRİ Mİ YAPALIM?"

CHP'nin gelecek dönemde ses getirici eylem yapıp yapmayacağı konusunda) 4+4+4 için mecliste dövülen kim? CHP. Suriye politikasında Türkiye'nin yalnızlaşacağını söyleyen kim? CHP. Eleştirilen kim? CHP. İşçilerin haklarını savunan kim? CHP. AK Parti'ye destek verenler bizim haklarını savunduğumuz sendikalar. HAK-İŞ'e bağlı Çelik-iş İskenderun'da grev yaptı, greve sahip çıkan CHP. Medyada yer aldı mı? Tüm bu yaptıklarımızın ses getirmesi gerekmez mi? Ne yapacağız? Harakiri mi yapacağız? CHP'yi eleştirmek spor haline geldi. Çünkü AK Parti'yi eleştirse, işinden olacak...

Dolmabahçe Camisi'nin imam ve müezzini gitti


BOZDAĞ: MÜEZZİN SORUŞTURMANIN SELAMETİ AÇISINDAN GİTTİ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!