Kılıçdaroğ'lundan hükümete terör suçlaması: 'O şehitler sizin şehidiniz değil'

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğlundan hükümete terör suçlaması: O şehitler sizin şehidiniz değil
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2016 20:53

DİSK’in 15. Genel Kurulu’na katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasında hükümeti ‘teröre yardım etmekle’ suçlayarak, “Kalkmışlar şehitler üzerinden kahramanlık yapıyorlar. O şehitler sizin şehitleriniz değil” dedi. Pendik’te bir otelde düzenlenen Genel Kurul’a Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da katıldı.

Haberin Devamı

 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu’nun, bir grubun Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan aleyhine attığı sloganlar üzerine terk ettiği Genel Kurul’da konuşan Kılıçdaroğlu özetle şunları söyledi:

TERÖR İNSANLIK SUÇU

“Bugün eline silah alanlar başkalarının politikalarını Türkiye’de uyguluyorlar. Buna karşı da bu ülkenin bütün insanlarının açık ve net tavır takınması lazım. Adalet ve Kalkınma Partisi hükümeti terör örgütüne açıkça yardım ve yataklık yapmışlardır. Beni mahkemeye vereceklerse bütün belgeleri önlerine koyacağım hâkimin. Kent merkezleri silah deposuna dönüştürülürken valiye talimat veriyorsunuz; ‘dokunma, şuna dokunma, buna dokunma’. Şimdi kalkmışlar şehitler üzerinden kahramanlık yapıyorlar. Siz şehitler üzerinden kahramanlık yapamazsınız. Sizin böyle bir hakkınız yok. O şehitler sizin şehitleriniz değil. Bütün siyasi partiler terör konusunda açık ve net, teröre karşı olduklarını söyleyecekler. Son 6 ayda 270’in üzerinde şehidimiz geldi. 19 yıldır bir yılda bu kadar insan ölmedi. Hepimiz terör konusunda açık ve net olmalıyız. Bir insanlık suçudur terör.”

Haberin Devamı

BİTSİN DEMEKLE BİTMİYOR

Kılıçdaroğlu’ndan sonra söz alan Demirtaş da “Şiddet, silah, savaş olmasın. Bunlar ilkeli, olgun, doğru yaklaşımlardır. Peki nasıl olmasın? Elimizde bir çözüm formülünün olması lazım. ‘Olmasın, savaş bitsin’ demekle bitmiyor. ‘Bal bal’ dediğiniz zaman ağzınızda bal tadı oluşmuyor. Bir formülünüzün, bir reçetenizin oluşması lazım. Önünüzde gerçekçi bir çözümün yol haritası olması lazım şiddeti bitirebilmek için. Onun yolu eğer buysa, şu anda AKP hükümetinin uyguladığı yöntem ise biz bu yöntemin asla yanında değiliz” dedi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!