Kılıçdaroğlu'ndan ABD'nin Kudüs kararına sert tepki: 'Kan dökülmesini öngören bir bombadır'

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğlundan ABDnin Kudüs kararına sert tepki: Kan dökülmesini öngören bir bombadır
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2017 14:28

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Londra’da ABD Başkanı Trump’ın Kudüs ile ilgili sözlerini, "Kan dökülmesini öngören bir bombadır" diye değerlendirdi.

Haberin Devamı

İki devletli çözümü destekleyen Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

"Filistin konusu aslında, dünyanın ortak sorunu, yıllardır çözülemeyen bir sorun. Ama sorunun çözümü konusunda Birleşmiş Milletler ve değişik çevrelerde önemli katkılar vardı.

Kılıçdaroğlundan ABDnin Kudüs kararına sert tepki: Kan dökülmesini öngören bir bombadır

İsrail ve Filistin konusundaki sorunun çözümü, Ortadoğu’daki barışın gelmesi için çok ama çok önemliydi.

Önemli da çalışmalar yapıldı. BM’de yapıldı, başka mahvillerde yapıldı, İslam dünyasında yapıldı ve herşeye karşı önemli bazı adımlar atılıyordu. Trump’ın dün yaptığı açıklama Ortadoğu’ya atılan, tahrip gücü yüksek bir bombadır. Tam tersine barışı engelleyen, kan dökülmesini öngören bir bombadır. Bu açıdan herkesin dikkatli ve sakin şekilde durumu değerlendirmesi lazım. İslam dünyasının da İsrailin de bu konuyu geleceği düşünerek değerlendirmesi gerekir.

Haberin Devamı

İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜM

İki devletli çözüm evet. Kimsenin buna itiraz etmemesi gerekir. Filistin’in bağımsızlığı, toprak varlığı herkes tarafından kabul edilmelidir. İki devletli çözüm konusunda herkes elinden gelen çabayı göstermelidir. Filistin sorunu her şeyden önce bizim sorunumuzdur. Bizim gençlerimiz Filistin topraklarında yatmaktadır ve biz Filistin sorununa büyük, çok büyük önem veriyoruz. Sorun barış süreci içinde çözülmeli. Ortadoğuda kanın, gözyaşının akmaması için sorunu çözmek varken, neden sorunun ortasına ayrı bir bomba atıyorsunuz? Neden sorunu büyütüyorsunuz? Trump, ABD’ deki sıkışmışlığını bu yöntemle gidermeye çalışıyor ama bu yöntem Ortadoğu’da daha çok kanın akmasına neden olacak bir yöntemdir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!