Kılıçdaroğlu'na yumruklu saldırı

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğluna yumruklu saldırı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2014 13:35

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na Meclis'te yumruklu saldırıda bulunuldu. Saldırı anı saniye saniye kameralara yansıdı.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu grup toplantısına girerken, BDP’lilerle el sıkıştığı anda bir şahsın yumruklu saldırısına uğradı. BDP’li milletvekili Altan Tan ile selamlaşmasının ardından aradan bir şahıs Kemal Kılıçdaroğlu'na doğru yürüyerek yumruk attı.

İŞTE KILIÇDAROĞLU'NA SALDIRI ANI / Foto Galeri

Kılıçdaroğlu, yumruk darbesi aldı. Partililer araya girdi ve saldırganı yakaladılar.

Kılıçdaroğluna yumruklu saldırı


Yüzü şişmesin diye Kılıçdaroğlu'na ilk müdahale olay yerinde yapıldı. CHP örgütünden Hamdi Fidan, CHP liderinin yumruk isabet eden gözünün altına para bastı (FOTOĞRAF: Zahidin Köşüş/Al Jazeera Türk)

TERÖRLE MÜCADELEDE SORGULANACAK

Haberin Devamı

Saldırgan polis eşliğinde TBMM idare amirliğine götürüldü. Saldırgan daha sonra sorgulanmak üzere Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldü.

Saldırganın BDP'li olduğu iddialarına karşılık BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile merhabalaştık. O anda saldırı gerçekleşti. Bizden biri değil" diye konuştu.

TBMM İdare Amiri ve CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan yumruklu saldırıyı Orhan Ö. isimli şahsın gerçekleştirdiğini bildirdi.

Özdemir, yumruklu saldırı sırasında Kılıçdaroğlu'nun yanında olduğunu söyledi. Saldırgan gözaltına alındıktan CHP İstanbul milletvekilleri Aydın Ayaydın ve Ali Özgündüz ile birlikte Çankaya'da karakola giderek durumu takip ettiklerini belirten Özdemir, "Saldırgan Erzurumlu. Ankara Altındağ'da yaşıyor. 1986 doğumlu. İsmi Orhan Ö.. Hiçbir partinin üyesi olmadığını bize söyledi. 3 milletvekili olarak biz konuyu takip ediyoruz" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz ise "Meclis'e ziyaretçi gibi girmiş. Salı günleri birinin referans olmasına gerek yok. Meclise nasıl girdiğine, oraya kadar nasıl geldiğine bakılacak" diye konuştu.

Kılıçdaroğluna yumruklu saldırı
ONLAR DA SALDIRIYA UĞRADI


Bu arada saldırganın uyuşturucu madde bulundurma, ruhsatsız silah taşıma dahil birçok suçtan sabıkasının bulunduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

BDP'DEN AÇIKLAMA

BDP' de saldırganın partili olduğu iddialarına yazılı bir açıklamayla yanıt verdi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Öncelikli olarak bu çirkin saldırıyı kınıyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu'na ve Cumhuriyet Halk Partisi'ne geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Bazı basın yayın organlarında saldırganın BDP grup toplantısına katılan ziyaretçilerden biri olduğuna dair maksatlı yayınlar yapılmaktadır. Bu haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Saldırganın partimizle uzaktan yakından herhangi bir ilgisinin bulunmadığını kamuoyunun bilgisine sunarız."

BAKMADAN GEÇME!