Kılıçdaroğlu'na saldırıya tepkiler

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğluna saldırıya tepkiler
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2014 14:38

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun yumruklu saldırıya uğramasına hem siyasiler hem de siyasi partiler tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Gül, CHP liderini arayarak 'geçmiş olsun' dileklerini iletti. CHP liderini arayan bir diğer isim de Başbakan Erdoğan'dı. Erdoğan, telefonda ''Geçmiş olsun, büyük üzüntü duydum. Bu tür bir hadiseyi asla tasvip etmiyoruz'' dedi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ise Twitter'dan ''KK'yı sevmesemde kaba kuvveti kınıyorum'' diye yazdı.

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI ABDULLAH GÜL: Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Gül, TBMM'de yumruklu saldırıya uğrayan Kılıçdaroğlu'nu telefonla aradı. Gül, Kılıçdaroğlu'na uğradığı saldırıdan dolayı geçmiş olsun dileğinde bulundu.

TBMM BAŞKANI CEMİL ÇİÇEK: Bir siyasi parti sayın genel başkanına, böylesine fiili bir durumun yaratılması, aynı şekilde milletvekillerimiz için de geçerlidir, üzücü bir durumdur. Biraz daha bu işleri sıklaştırırız ama tüm milletvekillerimizin ve gruplarımızın da bundan gerekli dersleri çıkarması lazım

BAŞBAKAN ERDOĞAN:Kılıçdaroğlu'nu telefonla arayan Başbakan, ''Demokratik parlamenter sistem içerisinde bu yollar hiçbir zaman tevessül edilecek yollar değildir. Bunları tasvip etmek kesinlikle mümkün değildir. Şiddetle, biz bu girişimleri kınıyoruz. Geçmiş olsun, büyük üzüntü duydum. Bu tür bir hadiseyi asla tasvip etmiyoruz'' dedi.

Haberin Devamı

MHP GENEL BAŞKANI DEVLET BAHÇELİ: MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yumruklu saldırıya uğrayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na geçmiş olsun dileğinde bulundu.

MHP'den yapılan açıklamada, Bahçeli'nin Kılıçdaroğlu'nu telefonla aradığı belirtildi.

Bahçeli, Kılıçdaroğlu'na geçmiş olsun dileklerini iletti.

BBP LİDERİ MUSTAFA DESTİCİ: Ana muhalefet Partimizin değerli Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaoğluna yapılan yumruklu saldırıyı şiddetle kınıyor ve lanetliyorum. Sayın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Cumhuriyet Halk Partisi camiasına geçmiş olsun diliyorum. Şiddet kimden gelirse gelsin, kime karşı yapılırsa yapılsın bunu doğru bulmuyoruz. Bu saldırı Türk Demokrasisine, Türk siyasi hayatına ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne yapılmıştır. Bu gergin ortamlarda bu tür provakatif saldırılar ülkemizde her zaman denenmiştir. Buna benzer saldırılar daha önce değişik siyasi parti mensuplarına ve bakanlara yapılmıştır. Olay tüm ayrıntıları ile araştırılmalı, bu provokasyonu planlayanlar mutlaka açığa çıkartılmalı ve emellerine ulaşması engellenmelidir.

Destici bu açıklamadan sonra Kılıçdaroğlu'nu Meclis'teki makamında ziyaret etti.

Haberin Devamı

Destici, Kılıçdaroğlu'na yumruklu saldırıda bulunan Orhan Ö.'nün Alperen Ocakları'na üye olduğu iddiaları ile ilgili "Söz konusu bile değil " dedi.

BAŞBAKAN YARDIMCISI BÜLENT ARINÇ: CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan müessif saldırıyı şidetle kınıyorum. Sayın Kılıçdaroğlu'na geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum...

BAŞBAKAN YARDIMCISI EMRULLAH İŞLER: CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na TBMM çatısı altında yapılan çirkin saldırıyı kınıyor,geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum

AK PARTİ: Olayın bir an önce aydınlatılarak faillerinin yüce yargıya teslim edilmesini diliyor; bu saldırıyı aynı zamanda demokrasiye, fikir özgürlüğüne yapılmış bir saldırı olarak görüyoruz.

Haberin Devamı

BDP: Öncelikli olarak bu çirkin saldırıyı kınıyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu'na ve Cumhuriyet Halk Partisi'ne geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Bazı basın yayın organlarında saldırganın BDP grup toplantısına katılan ziyaretçilerden biri olduğuna dair maksatlı yayınlar yapılmaktadır. Bu haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Saldırganın partimizle uzaktan yakından herhangi bir ilgisinin bulunmadığını kamuoyunun bilgisine sunarız.

İÇİŞLERİ BAKANI EFKAN ÂLÂ: İçişleri Bakanı Efkan Âlâ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıyı kınadı.
İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre Âlâ, Kılıçdaroğlu'na TBMM çatısı altında yapılan çirkin saldırıyı şiddetle kınadığını belirterek, "geçmiş olsun" dileğinde bulundu.

Haberin Devamı

AB BAKANI MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU:CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan çirkin saldırıyı esefle kınıyorum

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI ÖMER ÇELİK: CHP Genel Başkanı sayın Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz.Bu saldırı Sayın Kılıcdaroğlu'nun şahsında tüm siyaset kurumuna, tüm siyasi partilere ve demokrasimize yapılmıştır.Sayın Kılıçdaroğlu'na yapılan lanetli saldırı aynı zamanda milli iradenin tecelligahı Yüce Meclis'e yapılmıştır.Yüce Meclis'in bir üyesine, bir parti genel başkanına yapılan saldırı, tüm demokratik sisteme yapılmış demektir...

BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI FİKRİ IŞIK: Ana Muhalefet Partisi Lideri Sn.Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan çirkin saldırıyı şiddetle kınıyorum.

Haberin Devamı

CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ AKİF HAMZAÇEBİ: Türkiye'de toplumun her zamankinden daha çok huzura ihtiyacı olduğu süreçte yapılan bu saldırı siyaseti gerginleştirmek, bu gerginlikten çıkar sağlamak amaçlayan kişi ve gruplar tarafından gerçekleştirilmiştir

TBMM İDARE AMİRİ VE CHP SİVAS MİLLETVEKİLİ MALİK ECDER ÖZDEMİR: Kesinlikle bu başkaları tarafından tezgahlanmış bir plan ve bu adam bir piyon. Tek başına, münferit olarak
gelip kızgınlıkla bir hareket olduğu inancında değilim

MHP GRUP BAŞKANVEKİLİ OKTAY VURAL: Bu saldırı, demokrasi ve milli iradeye yöneliktir. Parlamento tarihinde ilk kez bir genel başkana yönelik saldırı oldu. Kutuplaştırıcı siyasetin geldiği safhadan dolayı herkesin ibret alması gerekir. Saldırıyı yapanın hangi senaryo ve amaçla sevk edildiğinin ortaya konulması gerekiyor

MANSUR YAVAŞ: CHP Genel Başkanı Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyı kınıyor, şiddetin siyaset kültürümüzden tamamıyla çıkmasını temenni ediyorum.

MUSTAFA SARIGÜL: Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyı kınıyorum. Fikirler kaba kuvvet ile susturulamaz.

BDP GRUP BAŞKANVEKİLİ İDRİS BALUKEN: Saldırı, Kılıçdaroğlu'nun şahsında demokratik siyaset yapma hedefine yöneliktir

TÜSİAD BAŞKANI MUHARREM YILMAZ: CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik bugün gerçekleştirilen saldırıyı esefle kınıyoruz. Saldırganın en kısa zaman içerisinde gereken cezayı almasını bekliyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu'na ve tüm CHP camiasına geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz.

ESKİ SPOR BAKANI SUAT KILIÇ: CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik çirkin saldırıyı kınıyorum. Kaba kuvvete karşı tek yürek olmalıyız.

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MELİH GÖKÇEK: KABA KUVVETİ KINIYORUM

Melih Gökçek de Twitter hesabından şu mesajı paylaştı:
''KK'YA SALDIRMIŞLAR...GEÇMİŞ OLSUN...KK'YI SEVMESEMDE KABA KUVVETİ ŞIDDETLE KINIYORUM...KABA KUVVET FİKRİ ZAYIFLARIN İŞİDİR...KK CHP'NIN BAŞINDAN GİTMELİDİR VE GİDECEKTİRDE, AMA DEMOKRASI KURALLARI İÇİNDE...''

Kılıçdaroğluna saldırıya tepkiler

9. CUMHURBAŞKANI SÜLEYMAN DEMİREL: Demirel Kılıçdaroğlu'nu telefonla arayarak, saldırıyı kınadı ve geçmiş olsun dileklerini iletti.

DİSK GENEL BAŞKANI KANİ BEKO: CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıyı, sadece bir siyasi parti liderine değil, demokrasiye saldırı olarak görüyor, şiddetle kınıyoruz. Bu olayın münferit bir hadise olarak üstünün örtülmeyip, varsa arkasındaki güçlerin açığa çıkarılmasını talep ediyoruz. Geçmiş olsun dileklerimizle saygılarımızı sunarız.

CHP'DEN AÇIKLAMA

CHP Basın Birimi'nden yapılan yazılı açıklama şöyle:
"TBMM’de Grup toplantısına giderken nefretle kınanan alçakça bir saldırıya uğrayan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, önceki Cumhurbaşkanlarımızdan Süleyman Demirel ile Ahmet Necdet Sezer, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BDP Genel Başkanı Selahhattin Demirtaş ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici telefonla aradı, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ise ziyaret ederek saldırıdan duyduğu üzüntüyü belirtti ve geçmiş olsun dileklerini iletti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu telefonla arayarak geçmiş olsun dileğinde bulundu.''



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!