Kılıçdaroğlu'na İzmir raporu

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğluna İzmir raporu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2017 10:11

Kılıçdaroğlu'na İzmir raporu

Haberin Devamı

CHP'nin İzmir'de Ocak ayının ilk haftasında yapmaya hazırlandığı il kongresi öncesi adaylık çalışmaları başladı. CHP eski İl Başkan Yardımcısı Altan İnanç, eski İl Başkanvekili Barış Erel, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Bülent Çetinkaya ile birlikte CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu makamında ziyaret ederek, 30 ilçede yaptıkları referandum analiz raporunu sundu.

İzmir'de delege seçimlerini yapan CHP, ilçe kongrelerini tamamlayarak Ocak ayının ilk haftası il başkanını seçecek. İzmir'de örgütün patronluğu için rekabet kızıştı. Referandumun ardından CHP eski İl Başkan Yardımcısı Altan İnanç, eski İl Başkanvekili Barış Erel ile birlikte kentin 30 ilçe başkanlığını ziyaret ederek, örgütün nabzını tutmuş ve referandum sonuçlarını analiz etmişti. İzlenimlerini, bunun yan ısıra Adalet Yürüyüşü'nün İzmir seçmenine yansımaları, yerel seçim öncesi belediye hizmetlerinden memnuniyet gibi başlıkların da bulunduğu kapsamlı bir rapor haline getiren İnanç ve Erel, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Bülent Çetinkaya ile birlikte CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu makamında ziyaret ederek, 30 ilçede yaptıkları referandum analizinin raporunu sundu. Kılıçdaroğlu ile yaptıkları görüşmenin ardından İnanç, şunları söyledi:

"Referandum sonrası tura 14 Temmuz'da Menderes ile başladık, 30 ilçeyi Konak ile tamamladık. Bu ziyaretlerimizde referandum sonuçlarını analiz etmenin yanısıra Adalet Yürüyüşü'nün örgütte yarattığı dinamizm, enerjiyi ve kararlılığı da gördük. Bunu Genel Başkanımıza aktardık. Partimiz şu anda kongre sürecinde. Genel Başkanımız süreci yakından izliyor. Kongremizin İzmir örgütüne, CHP'ye yaraşır şekilde yapılmasını, bir demokrasi şöleni havasında seviyeli bir yarışa sahne olmasını istedi. Partimizin bu yarıştan yenilenerek, bütünleşerek ve güçlenerek çıkacağı kesin. Siyasetin sahasını sokağa taşıyan Genel Başkanımızın bu dik duruşunu kalıcı ve sürekli kılacak çalışmalar yapmak ve referandum sürecinde başlayan 'hayır' bloğunu daha da büyütülerek 2019 seçimlerine taşınmak için çalışmaya devam edeceğiz."

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!