Kılıçdaroğlu'na hakaret eden heykeltıraşa 12 bin lira ceza

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğluna hakaret eden heykeltıraşa 12 bin lira ceza
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2017 11:53

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na geçen yıl mayıs ayında Antalya Havalimanı'nda hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan heykeltıraş Ragıp Çiçen, 12 bin lira adli para cezasına mahkum edildi.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 26'ncı Dönem 1'inci Yasama Yılı Çalışma ve Değerlendirme Toplantısı ile Parti Meclisi (PM) toplantısına başkanlık etmek için geçen yıl 20 Mayıs akşamı geldiği Antalya'da, heykeltıraş Ragıp Çiçen'in protestosuyla karşılaştı.

Kılıçdaroğlu, havalimanında kendisini karşılayan CHP'li kalabalığı selamladığı sırada İzmir Karabağlar Belediyesi'nden alacağını tahsil edemediğini ileri sürerek VIP çıkış kapısı önüne koşan Çiçen, "Benim hayatımı mahvettiniz" diyerek protesto girişiminde bulundu. Olaydan sonra Ragıp Çiçen hakkında, kamu görevlisine hakaret suçundan Antalya 23'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Geçen aralık ayındaki ilk duruşmada suçlamaları kabul etmeyen Ragıp Çiçen, söydedikleri ve yazdıklarının arkasında olduğunu, eleştiri hakkını kullandığını söyledi. Kendisine ceza verilmesi halinde bununla ilgili hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını istemediğini de söyleyen Çiçen, "Çünkü ben suç işlemedim" dedi. Çiçen, mahkemeye 7 sayfalık savunma dilekçesi ile 13 Mart 2015 tarihli Kemal Kılıçdaroğlu'na noterden gönderdiği ihtarnamenin bir suretini de verdi.

Haberin Devamı

Ragıp Çiçen, önceki gün görülen 2'nci duruşmaya ise katılmadı. Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, sanıktan şikayetçi olduklarını söyledi, sanığın müvekkiline hakaret etmeye devam ettiğini beyan etti. Bununla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na da şikayette bulunduklarını açıklayan Çelik, sanık hakkında ayrıca Ankara 6'ncı Asliye Hukuk Mahkemesi'nde manevi tazminat davası açtıklarını kaydetti. Bunlara ilişkin belgeleri mahkemeye sunan Celal Çelik, sanığın cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme sanığın kamu görevlisine işlediği suç sabit görüldüğünden Ragıp Çiçen'i 720 gün adli para cezasına mahkum etti. Takdir indirimiyle verilen cezayı 600 güne düşüren mahkeme, günlüğü 20 liradan sanığın 12 bin lira ödemesine hükmetti. Bu cezanın 24 eşit taksitle tahsiline karar veren mahkeme, Kılıçdaroğlu'nun avukatlık ücreti 1980 liranın da sanıktan alınmasına hükmetti.

BAKMADAN GEÇME!