Kılıçdaroğlu'na hakaret davası

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğluna hakaret davası
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2016 17:40

Kılıçdaroğlu'na hakaret davası

Haberin Devamı

Mustafa KOZAK/ANTALYA, (DHA) - İZMİR Karabağlar Belediyesi'ne yaptığı işlerin parasını CHP'li belediyeden alamadığı ve gereğini yapmadığı gerekçesiyle CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu Antalya Havalimanı'nda "Hayatımı mahvettiniz" diye protesto eden heykeltıraş Ragıp Çiçen hakkında, kamu görevlisine hakaret suçundan dava açıldı.
Kılıçdaroğlu şikayetçi olmamasına rağmen açılan kamu davasının görülmesine Antalya 23'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Davanın ilk duruşmasında 2 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan tutuksuz sanık Ragıp Çiçen hazır bulundu. Kılıçdaroğlu'nun avukatı ise mazeret bildirdiği için duruşmaya gelmedi.
Mahkemede verdiği ifadesinde suçlamaları kabul etmeyen Ragıp Çiçen, söydedikleri ve yazdıklarının arkasında olduğunu, eleştiri hakkını kullandığını söyledi. Kendisine ceza verilmesi halinde bununla ilgili hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını da istemediğini söyleyen Çiçen, "Çünkü ben suç işlemedim" dedi.
Mahkemeye 7 sayfalık savunma dilekçesi ile 13 Mart 2015 tarihli Kemal Kılıçdaroğlu'na noterden gönderdiği ihtarnamenin bir suretini de veren Çiçen, yaşadığı mağduriyet nedeniyle herşeyini kaybettiğini iddia etti.
NE OLMUŞTU?
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 26. Dönem 1. Yasama Yılı Çalışma ve Değerlendirme Toplantısı ile Parti Meclisi (PM) toplantısına başkanlık etmek için gecçen 20 Mayıs günü akşam saatlerinde geldiği Antalya’da, heykeltıraş Ragıp Çiçen’in protestosu ile karşılaştı.
Kılıçdaroğlu, kendisini karşılayan CHP’li kalabalığı selamladığı sırada CHP’li İzmir Karabağlar Belediyesi'nden alacağını tahsil edemediğini ileri sürerek Antalya Havalimanı VIP çıkış kapısı önüne koşan Çiçen, "Benim hayatımı mahvettiniz" diyerek protesto girişiminde bulundu.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!